Istočnik

Бр. 21.

источник

Стр. 325

је впреосв. АЕ и Мнтрополит лијепом проповједи поучио многобројни народ, коју је овај са запетом пажњом саслушао- За вријеме ручка подигле су се уобичајене здравице: цару, митрополиту, месарској општини и т. д. Дирљив бијаше призор посматрати, како народ окупљен око трпезе за вријеме ручка, пјесмом и иг| а 1>ем одаје почаст г. Митрополиту, усхићен од радости гледајуНи га у својој средини. И при одласку Њег. Високопреосвештенства из Загоре (око 3 сата по иодне) као и при доласку поздравио га је народ најодушевљеније, обасипајући га онаквом почасти и пошговањем, каква и доликују једном поглавици и достојанетвепику црквеном. Уз пут свратио се Впреосв. Архипастир у манастир Дужи, ту иреконачио, и сјутрадан здраво повратио се у Мостар. С. В. Званични огласи. Епархијски црквеви суд у Бањој Луци.

Број 947/572 ех 1910. 3—3 С т ј е ч а ј. Ради сталног попуњења упражњеног парохијског мјеста у Ашанима у протопрезвитерату Вос. Крупскж, расгшсује се овим стјетај с прнјавним роком од шест недје.ља, рачунајући од првог дана увргптења овог стјечаја у овом листу. Молбе ваља поднијети овом епархијском црквеном суду и уједно им прнложити свједоџбе о свима, како богословским, тако и прије богословије свршеним наукама. Парохија Ашани броји око 300 домова са 2000 душа и нема парохијског стана. Из сједнице епархијског црквеног суда држане у Бањој Луца, 21. септембра (4. октобра) 1910. Предс/едништво.

Епархијски црквени суд у Бањој Луци.

Број 1078/686 ех 1910. 1—3 Е д и к т. Позива се овим Никола Пекез из Бање Луке сада непознатог боравишта против кога је супруга му Марија рођ. Јанковић из Бање Луке сад у Биограду (Србија) поднијела код овог духовног суда бракоразводну тужбу да у року од три мјесеца рачунајући од првог уврштења овога едикта у овом листу, овом духовном суду своје садање боравиште пријави, да би се тако споменута тужба с њим у претрес узети могла, јер ће му се иначе по безуспјешном истечењу поменутог рока поставити уреда ради заступник, који ће имати њега у заметнутом брачном спору правомоћно заступати Из сједнице епархијског црквеног суда, држане у Бањој Луци 28. октобра 1910. Предсједништво.