Istočnik

Стр. 326

ИСТОЧНИК

Бр. 21

Епархијски црквени суд у Бањој Луци.

Број 1107/723 ех 1910.

1—3

Е д и к т.

ГТозива се овијем Јован Драгић из Доње Дубице сада неповнатог боравишта против којега је супруга му Томица Калабић из Подновља поднијела код овог духовног суда бракоразводву тужбу да у року од три мјесеца, рачунајући од првог уврштења овога едикта у овом листу, овом духовном суду своје садање боравигате пријави, да би се тако споменута тужба с њим у пћетрес узети могла, јер ће му се иначе по безуспјешном истечењу споменутог рока поставити уреда ради заступник, који ће имати њега у заметнутом брачном спору правомоћно заступати, Из сједнице епархијског црквеног суда, држане у Бањој Луци 28. октобра 1910. Предсједништво.

Позива се овијем Смиљана Ђурић рођ. Поповић из Добр.љина сада непознатог боравишта против које је супруг јој Богдан Ђурић из Добрљина поднио код овог духовног суда бракоразводну тужбу да у року од шест мјесеци, рачунајући од првог увршмења овога едакта у овом листу, овом духовном суду своје садање боравиште пријави, да би се тако споменута тужба с њом у претрес узети могла, јер ће јој се иначе по безуспјешном истечењу споменутог рока поставити уреда ради заступаик, кзји ће имати њу у заметнутом брачном спору правомоћно заступати. Из сједнице епархијског црквеног суда држане у Бањој Луци 28. октобра 1910. Предсједнишгиво.

Исправак. У 20. броју овога листа на страни 309. у посљедињм редовима стоји: Повраћено 7 бракоразводних пресуда.... повраћено 16 бракоразводних пресуда, а треба да стоји: Иошврђено 7 бракоразводних пресуда .... потврђено 16 бракоразвдоих пресуда. »Источпик« излази у свескама досадашњег формата на 1-ом табаку сваког 15-сг и пошљедњег дана у мјесецу. Цијена је листу на цијелу годину 3 фор. или 6 круна, а на пола године 150 фор. или 3 круне ; за стране земље на цијелу годину 4 фор или 8 круна, а на пола године 2 фор. или 4 круие. За црквено-просвјетне самоуправне органе у земљи на годину 2 фор. или 4 К. Учитељима основних школа и ђацима даваће се лист у пола цијене. Претплата се шаље администрацији, а рукописи уредииштву листа у Сарајево. Рукописи се не враћају.

■ ■ тт \ ~ј. Г 1 Г"~Ч

Епархијски црквени суд у Бањој Луци.

1—3

Е А и к т,

Одговорва уреднак: Др. Томо Поповић

Прва српска штампарија Р. Ј Сгчшћа, у Оарајеву