Izveštaj o radnji srpskog društva „Crvenoga krsta“

штим начелима наше установе, којој је основа узајамна помоћ, као и на решењу треће MebyHaродне конференције друштва Шрвенога Крста, којим се друштва упућују да и у мирно доба притичу у помоћ у случају великих несрећа. Наш позив нашао је племенитог одзива код нашег грађане _ ства, не само у престоници, него и у многим кра-. јевима наше земље, те је које заузимањем чланова Главног Одбора, које усталошћу других скупљено и послано 1500 динара.

Услуге друш= Као у ранијим годинама, тако је и ове године _

твене. _ Главни Одбор указао своје услуге разним удруже-

њима. Тако је српском лекарском друштву уступљена, у дому друштвеном сала, у којој је сместило то друштво своју канцеларију и држало своје састан= ке. Општини београгској дат је и ове године у нашем дому локал за каламљење деце, а касније дата јој је сала и соба, у којој је иначе архива одборска, за комисије што су вршиле попис људства, и имања у престоници. У свима овим случајевима Главни је Одбор давао своје локале на употребу без накнаде, само се општина вар. Београда у последњем случају обвезала, да дворане опет постави у оно стање, у коме су биле при предаји.

Продаја ствари По предлогу санитетског одсека а на основу

Меру 10400 решења прошлогодишњег скупа, Главни је Одбор у другој половини протекле године решшо, да се распрода сав прибор у магацину, који је као квару подложан заостао још из ранијег времена. Продаја је извршена уобичајеним путем, т.ј. по претходној процени од стране Главног Одбора, јавним надметањем, те је постигнута од туда сума од 2698:65 динара, која је ушла у благајну као приход из ове тодине. Осим тога устушљен је један део прибора болницама, у Београду и Смедереву; а од туда је. добивено свега 46706 динара.