Izveštaj o radnji srpskog društva „Crvenoga krsta“

188

неким овд. новинама изашао по све ненстинит извештај о главном друштвеном скупу, у коме се напада и на њега, председника, и на цео Главни Одбор, то он држи и предлаже, да Одбор пре свега побије званичном исправком, на коју му закон о штампи право даје, неистините извештаје, који су изашли у „Др. Одјеку“ и „Нов. беогр. Дневнику“, као и проттест неколицине друштвених чланова, који је изашао у овим листовима као и у „Уставности“.

Одбор једногласно усваја предлог, да се пошље одмах именованим листовима званична исправка на белешку о друштвеном скупу и на протест чланова, нарочито што су протест потписали више чланова, који нису ни бнли на свупу, кад се већало о предмету, против кога су протест поднели.

Исправку да напише одмах секретар, а г.г. Ћ. С. Симић, C. Ћурчић и Мих. Јовановић да је прегледе, и тако да "се поднесе Главном Одбору на одобрење. | Све то да се изврши сутра 20 ов. мес. а тога дана да се састане и одбор, да исправку прочита и одобри.

Бр. 2.

Члан Одбора г. Стеван Ћурчић предлаже и Одбор једногласно усваја, да секретар напише у виду једне брошурице постанак и цео ток рада по предлогу о срећкама, рад у Од'00py по томе предлогу, извештаје комисија, гласање на скупу ИТД, па све то да се распошље свима члановима и другима.

Председниж Главног Одбора, члан државног савета В. Вујовић

Бележио : Секретар Гл. Одбора

Мил. Ст. Марковић.

певали“

=

iy

с пати савана ao вс

~ M”

1