Izveštaj o radnji srpskog društva „Crvenoga krsta“

||. Седнице председништва :

1). 12. Јуна 1902. год. 9). 98. Августа !902. год.

3). 9. Октобра » 5; 4). 13. Новембра у o 5). 19. Фебруара 1903. год. 6). 5. Марта > 33

Најглавнији рад у прошлој години распростиpao ce као и у 1901. години, на прикупљању добровољних прилога за ново војено санитетско слагалиште. Вођена је велика преписка са скупљачима прилога, са државним надлештвима и многим приватним лицима.

Са Министарством Војним и Народном Банком главни је одбор стајао у живој преписци колико ради прилога, толико и ради поруџбина и пријема разних предмета, а нарочито око исплате свију рачуна за учињене набавке за санитетско слагалиште.

Главни одбор је у току прошле године ступио у преговоре са два изасланика бриселске банкарске групе „Па Coloniale Industrielle“, OJHOCHO MBдавања једног милиона ловова Српског Друштва Црвеног Крста од по #0 динара, па је по пристанку Краљевске Владе и после највишег одобрења од стране узвишеног заштитника Српског Црвеног Крста Његовог Величанства Краља, на дан 2. Јуна 1909. године потписао и уговор о том издавању лутријских лозова. За овај посао имао би Црвени Крст да добије у готовом % милиона динара.

На жалост у току времена наступиле су препоне за иззршење уговора од стране банкарске групе, те је главни одбор, узев све околности у