Izveštaj o radnji srpskog društva „Crvenoga krsta“

Дугогодишњем послужитељу друштвеном Петру Јовановићу одобрено је једномесечно осуство и помоћ од дин. 100. ради лечења у бањи.

О Ускрсу и Божићу 1903. годинеи о Ускрсу ове године указана је помоћ инвалидима у суми дин. 310.

Главном Санитетском Слагалишту поклоњено је из друштвеног магацина: |

90 пакли вате салицилне

60 ) дрвене шарпије По карболне јуте 4 + Салицилне јуте

Главни Одбор живео је у нади да ће пред овогодишњи главни годишњи скуп изаћи са радосном вешћу о извршењу лутријског зајма Орп. Друштва Црвеног Крста. На жалост, услед многоструких и несавладљивих препона белгијска банка „Га Сојогаје Јпапв ле е« није била у стању извршити уговор закључен с њоме 1902. год., услед чега је ово корисно предузеће, за увећање друштвеног капитала, остало, на жалост, до данас неостварено. При свем томе нада није изгубљена, те ово важно питање остаје још увек отворено да на њему Главни Одбор и у будуће ради.

Главном скупу биће познато да јеу 1902. г. започет спор пред грађанским првостепеним судом о томе, да капитал (око 200.000 динара) друштва за узајамно помагање при удадби и женидби, у смислу закона, припадне овоме друштву. Тај спор није у току 1903. год., окончан и за сада још није могуће тачно знати како ће се свршити. Главни Одбор неће пропустити прилику да о резултату поднесе извешће на идућем годишњем скупу. |

MA u