Izveštaj o radnji srpskog društva „Crvenoga krsta“

XXVIII

il. 770 : Амортизациони фонд од 10,000.000 (десет милона) и гарантни фонд од 1,000.000 (један милион) биће депоновани код Српске Народне Банке у Београду, и служиће (ут Киег) само и искључиво за исплату згодитака, и амортизације лозова.

Чл. 8.

Сви трошкови око штампања и израде лозова, као и дијурне и путни трошак (ако би се лозови штампали у иностранству) члановима комисије Црвенога Крста, који ће водити надзор при штампању лозова, падају на терет тг. М, Плеса, директора Будим пештанске резиденц-престоничке штедионице и г, Јована Даде, односно њихове финансијске групе.

Чл 9.

Извучени згодитци (премије) који не би били рекламовани утроку од пет година од дана извлачења, застаревају с тим, да сопственик нема права, да их потражује. По истеку тога рока, предвиђеног за застаревање, они припадају у својину српскога друштва Црвенога Крста.

ТА НО, Они лозови, који се амортизирају по 22 до 50 дин, а чија исплата не би била затражена у року од 80 (три днсет) година по извлачењу, застаревају. Капитал који буде отуда проистицао, додаје се амортизационом фонду.

АЕ По истеку 79. године, од дана првога вучења, сав остатак од амортизационог и гарантног фонда, прелази у својину српскога друштва Црвенога Крста, којим оно има право слободно располагати.

MEDI 2

Они згодитци и амортизације, чија исплата после 79 година не буде затражена, биће потребна свота за њих