Izveštaj o radnji srpskog društva „Crvenoga krsta“

ом

оу

18

Олбор се нада, да ће, благодарећи пажњи, коју Крагујевчани указују врпском друштву Црвеног Крста, моћи у 1906, год. показати још успешнији рад.

Председник Деловођа, Краг. Одбора Срп. Др. Црв. Крста Дим. М. Паразановић Миливоје Симић Благајник, Потпредседник, Драг. Ј. Милојевић Мих. Радоњић

Чланови Одбора:

А. Марић, М. К. Јанковић, 11. Ј. Петровић, Д-р Мих. Радовић. ЗАПИСНИК.

Редовног скупа чланова српског друштва Шрвеног Крста у Крагујевцу.

Председник одбора г. Миливоје Симић, отворио је збор објаснив значај ове установе.

За тим је г. Драгомир Милојевић прочитао извештај о раду за непотпуну 1905. и целу 1906. год.

Збор прима овај извештај.

Даље је прочитан финансијски извештај благајника, по коме је за непотпулу 1905 г., било дин. 58:15 а издато 80 дин, рачунајући у ову суму и дин 70 колико је послато Главно Одбору.

По овоме извештај за 1906 год. по коме било је примања 9844! д. по одбитку трошка у д. 1:00, — дакле је по решењу одбора послато Главном одбору у Београд дин. 900— а у каси остало још готовине 88:41 д. која има да се пренесеу 1907. г.

Збор прима овај извештај.

За преглед ових рачуна одбор је одредио г. Уроша Трифунца мајора у пенсији и г. Светислава Обрадовића професора.

За оверавање зборског записника одређени су гл. Милош Марковић проф. и Др. Спира Димитријевић. | Од стране одбора није било никаквих предлога за овај збор.

Др. Спира Димитријевић предлаже да се одбору који је за сво време показао веома успешан рад захвали. Даље предлаже, да се поради и код осталих надлештава, која немају чланове и не прикупљају прилоге, да то чине.

Збор прима предлог и ставља га одбору у дужност.

Водио записник Оверачи : Дим. М. Лазаревић Мил. Марновић Др. С. Н. Димитријевић Да је препис овај веран своме оригиналу, од стране крагујевачког одбора српског друштва Црвенога Крста, — тврде. Благајник Председник

Драг. Ј. Милојевић Миливоје Симић