Jagoda

ЈБокор је врло снажан и тврд, штета само што родност не стоји у једнаком относу према пзврсности јагода. Овај варијетет извео је Ф. Гледе 1854. год. међусобним оплођењем двеју старијих јагода. 35. Јеаппе Hachette ( Gloede }. Врло лепа и крупна јагода, врло правилног, затупасто-чуљастог облика. Боје је бледо-румене са убрченим мрким семеном. Месо је као снег бело, пврсто, врло слатко, растопљиво, јако миришљаво и у свему изванредних својстава. И ова је изврсна јагода изведена мелезењем. Бокор је јак и тврд, и ванредно рађа, ако је у добру земљу и заклоњен, тоиал иоложај усађен. ГГлодови ове крупноће, као што је приложена слика, пајобичпији су, а бивају u крупнији, ако се за време цветања довољано заливају. в') Ирупнорода јагода. Fr. grandiflora, Fr. caroliniensis, Fr. ananaeformis. Ова je сорта одсудно најбогатија у варијететмма. РГад бих хтео набрајати све варијетете, Jaruju 3

Јеаппе Hachetie.

33