Jagoda

58

легнуто; боје је живе, са угасито-црвеним прела? валом. Месо је чисто бело, масласто, растопљиво, ананаског укуса и узвишеног мириса. Бокор јетврд и снажног нораста, особито родањ 69. П)а. Јелена Paduia (Dr. Nicaise ).

Гђа Јелепа РадпКа.

Јагоде су крупне или врло крупне, дугуљасте г понекад срцасте ; боје су светле, угаспто-црвене, е присоја увек мало угаситије, а с оеоја врло слабо обојене; на врху су обично отвореније, илп еасвим беле. Семе је Црвено, обичпо удубљено п прилично га много пма. Л/есо је црвено, у срединп мало отворенпје п мало шупље, масласто, сочно г слатко и узвишеног мприса. Бокор је врло снажног пораста, рано сазрева,. нарочито се на заклоњенпм местима јагоде брзс