Jagoda

обоје. Повртари ће брзо добра својства ове јагодеупознати и с тога ју у велико гајити. Пошто већ нали бокорићи мноштво лених јагода рађају, то је овај новп варнјетет, ког је нроизвођач именом моје жене назва,о —и за сађењеу оиште врло добар. 70. Проф. Др. ЈЈунас [De Jonghe). Јагора је крупна, лепог. округлог или јајастог облика џ , боје је светло-румене семена има много и оно јеприлегнуто, или је мало удубљено у љукама, а нонекад и убрчено, крупно и црвено ; месо је беличасторумено, пуно, сочно, чврсто,. врло слатко, растонљиво, особитог укуса. Једна од пајбољих старијих крупнороднх јагода. ЈВокор је јак, трајашан и врло родан ; даје сеи за рано извођење врло добро употребити. Овај варијетет изведен је из семена још 1858 године-71. Енглесна нраљица (Myatt). Јагода крунна, сасвим неправилног обликсг, некад је дугуљасто-чуњаста, некад ушиљена, спљоштена, па и увораста ; боје је отворено дрвене, семежуто, убрчено; месо беличасто румеио, пуно, чврсто, растопљиво, слатко и јако миришљаво. У

Проф. Др. Лукас.

59