Jugoslovenski Rotar

снива, Боји међутим још није готоб — то ћу се и ја на избесне одлубе E. A. C. братити у моме идућем месечном писму.

5) Ротареби жибот у нашој земљи био је нешто попустио за бреме летњих месеци. Приметио сам, да ми је општење са избесним Рлубобима било отежано, па чар и недељне избештаје и избештаје о "фреббенцији примао сам од по небих Елубоба брло неуредно. Ја разумем, да за бреме летњег одмора нема оне потребне уредности Y долажењу у Влуб и да много што шта може тада да буде занемарено, али сматрам за дужност, да серенем пажњу сбима Елубобима, па и оним у“ најтоплијим Брајебима, да је апсолутно потребно редобно одржабати састанвбе. Може се можда променити лорал, изаћи негде у најближу оВболину, али састанђе треба ипаб држати. Не састају се ротари само ради себе самих, чланоба, Боји су из једног истог места, бећ и ради оних, Боји дођу Aa њихођ Влуб посете и ноба пријатељетба и безе стебну. Баш лети су брло честа тазба путобања сбих ротара.

Но лето је сада бећ прошло, изгобора бише нибавбог не може да буде и зато треба настати, да се појача уредно похађање састанаћа, а тавође и да се достигне бећа уредност у слању избештаја и 7 одгобарања на упућена писма. За претседниве и себретаре нема одмора, ни избине у томе погледу!

4) Још не бидим из изђештаја, да је нешто озбиљније учињено, да се у свима нашим Влубобђима пођећа број чланоба. То је апсолутно "потребно. Побећањем броја чланоба шири се ротарсва идеја и даје бећа снага за њен Воначан успех. При обоме сррећем пажњу, да би cbaku претседнив требао да има једну листу (списав) сбих ЕласифиРација Бојих у опште има у његобом месту. Чим ту листу утбрди, Heba избрши поређење са Бласифићацијама, Боје бећ у његобом Елубу постоје. Из тога поређења бидеће: Боје су Власифивације непопуњене. Њих онда треба стално имати у DMAY M што пре попунити. Обо је најбољи пут за попуњабање и пођећање броја чланоба. Код нас своро редовно биђа обрнуто: прбо нађемо згодног чобера, па му после тражимо Бласифићацију (често пута незгодну!). Један ротари Влуо треба да је слива сбих друштбених група и збања у томе месту.

5) Припремне радобђе на осниђању нобог Елуба у Цељу поберио сам да и даље боди брат др. Ибђан Слоћар, претседнић Р. К. Љуољана, Боји је ођај посао бећ раније био започео и kako cam избештен, изгледа да ће га усВворо прибести побољном резултату.

6' Пријатно ми је, што сам могао ЕКонстатобати, да је наш месечни орган, „Југослобенсви Ротар“ наишао на добар пријем Вод сбих ротара, па не само у земљи, него — kako cam ce ybepuo cada Y Лозани — и у иностранстбђу. Сби моменти ме упућују на то, да би његобу садржину требало проширити и убећати, држећи се и даље принципа, да поједини чланци ипар не смеју бити дугачби. ја сам стога решио, де број страна нашег часописа побећам, почеб од обог броја, и то од 16 на 59. А претплата на лист остаје и даље иста.

Са срдачним ротарсВвим поздрабом,

Ре. Милан Стојадиновић Губернер 77. дистривта

2 ___