Jugoslovenski Rotar

претседника Минха, секретара Коена, др. Липовшћака, претседника Капамаџије и поетседниковице Зоре, Шрајна, Земун, госпође Злате Липовшћак. На истој седници обављен је свечани пријем двојице нове браће: Драгутина Ђурског и Људевита Карловског.

У сјајном расположењу и правом ротарском духу искреног братства према браћи, и љубави према сестрама —- опет смо остали до четири сата изјутра! Па ипак и овде, као и у Суботици, неуморне сестре већ пре подне опет су биле на домаћинској дужности заједно са браћом. Вуковарске: Душа и Злата пратиле су браћу у разгледању Батине фабрике; онда заједнички ручак у Гранд Хотелу. У том моменту, после дивног времена, почиње тиха пролетња киша. Суморни облаци. Небо плаче, јер је опет — растанак... У два сата по подне трећа етапа: аутомобилима у Осијек. Пред Гранд Хотелом званичан дочек, онда гувернер др. Стојадиновић и секретар Коен присуствују седници управног одбора у стану љубазног претседника др. Јулија Кајзера и његове госпође. После закуске и пријатног разговора мали одмор од свега једног сата, јер у девет часова већ смо опет у Гранд, Хотелу на редовној седници Ротари Клуба Осијек. Београдски Ротари овде опет добијају појачање: стигао је брат Ика Панић, сем тога и др. Виктор Ружић, претседник Р. К. Сушак и Франк, Р. К. Загреб. Говори: претседник др. Кајзер, гувернер др. Стојадиновић, секретар Кнежевић, претседник Минх, Београд, претседник др. Ружић, Сушак; Шрајн, Земун; Франк, Загреб; Ика Панић и (Стеван Коен, Београд.

Добро је било, што је Осијек знао, да и за најодушевљеније поборнике ladies’ nights, KaO WTO cy: ryBepHep Ap. Стојадиновић, претседник Минх, паст-претседник

(тева Павловић, секретар Стеван Коен, има граница... Да је и Осијек приредио ladies’ nights, He OM y један час могли напустити Осијек и у шест сати изјутра бити у Београду. Али — „,aufgeschoben ist nicht апбрећођеп !' Нека Осијек зна, да нам

дугује један ladies night. AKO npBa ladies night y Осијеку није потпуно успела не значи да неће успети ни друга. Нека се обрате само за специјалисте из Суботице, Новог Сада, Вуковара, Панчева или Београда. Позитивно знам, да у овим клубовима има стручњака, вероватно и у другим. Они ће им умети да дају корисне савете. Што се мене тиче, ја ћу у сваком клубу нашег дистрикта пропагирати идеју ladies night Kao најбоље средство, да се ротари и њихове породице упознају, зближе и спријатеље. Ми Београђани говоримо то из искуства, јер су ladies’ nights y Београдском Клубу спријатељиле ротаре и њихове породице тако, да у нашем клубу влада дух искреног братства, пријатељства и љубави. Нека тако буде у свима клубовима нашег дистрикта! Нека ротарске жене широм целе Југославије постану у истини — ротарске сестре! Живеле!

Београд. Стеван Коен

ee