Jugoslovenski Rotar

живот

R. € BEOGRAD Sastanci (Meetings): Ponedeljak (Monday): 20.00 Hotel Srpski Kralj

265-а седница протекла је у знаку јубилеума петогодишњице. Претседник брат Минх, истакао је у своме говору; отварајући редовни састанак, колико је ротарска идеја оснажена у „нашој земљи, кад је за овако кратко време окупила близу 500 чланова ни кад је југословенски гувернер изабран У централни управни одбор Р. И.

Следећи састанак био је посвећен интерном животу клуба: договорима за дочек претседника Нелзона и 3a „одласке у посете оближњим клубовима са гувернером на челу.

Ново претседништво за 1934/35 ро-тарску годину изабрано је на састанку од 19 марта (седница 267), по предлогу претседавајућег брата Минха. Оно је овако састављено:

Ротар Влада Петковић за претгседника ;

Ротар Лујо претседника;

Харазим за | пот-

Ротар Др. Богдан Косановић за П потпретседника;

Ротар Стева Коен за | секретара;

Ротар Драг. Павловић за благајника. Новоизабране чланове брат претседник срдачно поздравља. На његов поздрав одговорио је ротар Влада Петковић, као и оба ппретседника са

свечаним обећањем да ће своје функције савесно испуњавати.

После овог свечаног чина, ротар Ст. Пеливановић, чија је делатност у клубу за модел, одржао је предавање о делатности „Земгора" и о рускојемиграцији и њеном раду. Предавање је саслушано са великом пажњом.

J

У ГО СЛАВИ ЈИ

R. G. DUBROVNIK Sastanci (Meetings):

Cetvrtak (Thursday) 20.00 Hotel Imperial

Dubrcvački Rotary Klub produZio је

svoj intenzivni rad u mesecu doduše sa nešto manjom nego prethodnog meseca.

Na 43. sastanku od 1. marta prisustvovae je kao gost rotar Gojko Djermanović direktor Izvozne banke iz Beograda. Brat dr. Gojko Vidojević izveštava o uspeloj prvoj sestrinskoj večeri koja je odrana 24. februara i zatim goVor! O potrebi da se svi doprinosi, bilo u slučajevima žalosti ili veselja, provode preko klubske sirotinjske torbe Brat Gojko Djermanović, kcji se vraća sa puta u Albaniju, zahvaljuje na lepom prijemu i izručuje pozdrave Dbrata guvernera dr. Stojadinovića, što je burno pozdravljeno od sve braće. Govori o administrativnem radu u Klubu i potrebi da se taj rad razdeli. Pošto toga dana brat pretsednik Bravačić proslavlja 20-goSinjicu svoga rada u Srpskoj banci. to mu sva braća toplo čestitaju.

Na 44. sastanku od 8. marta brat dr. Bubalo, po želji člancva Kluba čita odlično predavanje brata dr. Joza Poduja, koje Je on držao u Zagrebu povodom 99-godišnjice rotarstva. Ovom prilikom pretsednik brat Bravačić ističa predani i obilati rad bratskog zagrebatkog kluba. Na kraju sastanka brat dr. VidojeVIĆ Čini Jedan vrlo interesantan improvizirani prikaz o svima markantnim fazama turizma u Dubrovniku za poslednjih 40 godina.

Na 45. ed 16. marta duže reči o radu u Klubu pa je odluče-

martu, frekvencijom

sastanicu bilo je no da se 21. marta sastane Upravni odbor sa pretsednicima komponentnih odbora radi pretresanja pilanja. Na kraju je brat dr. Mladinov, odrzao predavanje ec

svome zvanju. toplo nagra-

djen pljeskom od prisutne braće.

По ПИР ПИРА ENa ZO OS Te