Jugoslovenski Rotar

Sa svom sigurnošću očekujem da će svih tih nedostataka nestati već ovoga meseca te da će svi klubovi našega distrikta s ı. Januara 1935 biti u vršenju svojih dužnosti bez zaostataka.

5) Mesečni izveštaji za list „Jugoslovenski Rotar“ ı izveštaji o frekvenci}i šalju mi braća sekretari prekasno. Odsele neću moći više da objavljam mesečne izveštaje iz klubova, ako mi ih braća srekretari ne pošalju u pravo doba. Prepis zapisnika odnosno sedmični izveštaj ne dostaje za izveštaj u listu. Tajnici imadu duznost da sami sastave što više kondenzirano a ipak iscrpljivo izvešće o toku pojedinih sastanaka. Molim ih, da takodjer paze da budu izveštaji o frekvenci pravilno i tačno sastavljeni, Jer ih ima malo a da ne bi imali, ako ne drugih, a to bar računskih pogrešaka.

6) Distriktna konferenca našeg distrikta biće narednog. proleća u Ljubljani. R.C. Ljubljana pokušaće sa svoje strane da učini sve moguće da se rad na konferenci što bolje olakša ı da bude učesnicima što prijatniji boravak na severozapadnom kutu naše zemlje. Budući da se rotarski kongres u Mexico City vrši još ranije nego godine 1934, a sastanak budućih guvernera već I7. junija 1935 te je ı putovanje u Mexico dugotranije, moraće se držati ı distrikne konference ranije, da se budući guverner uzmogne pripraviti za putovanje ı pred odlazak dovoljno informirati ne samo o izobilju svojih budućih dužnosti nego ı o prilikama u distriktu. Molim dakle da klubovi već sada razmišljaju o licu svojega budućega vodje ı postave guvernerske kandidature.

7) Godišnji kongres R.1. za godina 1935 biće u Mexico City 21. Junija 1935. Članovi koji nameravaju učestvovati na kongresu neka mi to poruče, da im dostavim putne prospekte koji već sada dolaze od putnih agencija. Za narednu godinu budite pri izboru guvernera oprezniji te si izaberite takva koji će zastalno učestvovati na konvenciji.

8) II. regijonalna konferenca za Europu, Sjevernu Afriku ı Malu Aziju, vršiće se u Veneciji od 15. do 17. septembra 1935. U koliko bi tko od bra¢e imao kakav predlog. te bi želio da se isti prouči na toj konferenci, neka predmet predloži svome klubu, koji će mi ga proslijediti dalje, u koliko ga bude smatrao umesnim. Europski sekretar će onda dotični predlog podastreti regijonalnoj konferenciji.

9) Almanab. Braća sekretari neka odmah vrate bratu Tomljenoviću R. C. Zagreb korigirane četkovne otiske.

10) Sekretariat R.C. za kontinentalnu Europu posetio je pretsednik naSega kluba Banja Luka brat Artur Burda. Nitko od naSih članova koga put nanese u Zurich, neka ne učini od manje a da ne poseti našega evropskog sekretara ı miloga nam prijatelja brata dr. Pottera, da tamo vidi kako ustroj naše vrhovne uprave bez pogreške funkcionira.

11) Rotarski sastanci. U Rogaskoj Slatini priredio je R. C. Maribor dne dne 25. augusta 1934 sastanak. Klubu iskreno čestitamo radi sjajnog uspeha.

8