Jugoslovenski Rotar

prouči pitanja općih potreba i općih koristi pa neka promisli kako da njegovi članovi u okviru naših načela učine nešto korisna. U tom pogledu ne treba da se bojimo da je polje našeg rada pretesno. Puno je aktualnih i nerešenih kulturnih, gospodarskih i socijalnih pitanja koje treba rešiti. Latimo se dakle rada; svaki klub i svaki član neka obavi tako svoj posao, da imaju od njega koristi klub ı općenitost.

2.) Naš je pretsednik R.1. Hill svojim pismom što ga je naslovio na me dne 5. septembra o. g., obećao da će stupiti u kolo saradnika našega „ Jugoslovenskoga Rotara“ i poslati članak za jedan od narednih brojeva. Ujedno šalje svim članovima našega distrikta najsrdačnije pozdrave.

3.) Povećanje broja našega članstva osobito nam preporuča naš pretsednik R. I. Hill u svojem pismu, koje sam nedavno primio od njega. Treba je dakle što pre pregledati roster, otvoriti još nezaposednute klasifikacije i za nje izabrati dolične članove. Kako se preporuča doličan oprez pri izboru novih članova, tako Je vrlo potrebna i unutrašnja ekstenzija. Klub ne prikazuje osekom svoJega obeležja, ako nisu u njem zastupana sva zvanja. Što je jači klub, to će više nuditi svojim članovima, to će bolje služiti općenitosti. Želim i očekujem, da se ove rotarske godine broj članstva u našem distriktu upravo izdatno pomnoži.

4.) Kandidature guvernera. Već sami u svojem poslednjem mesečnom pismu poručio da se naglim koracima bliža naša distriktna konferencija i da je treba na vreme misliti na izbor budućega našega guvernera. Umoljavam dakle klubove da o toj stvari razmišljaju i da mi dojave svoje zaključke te imenuju izabrane kandidate sigurno bar do 8. novembra 1934.

5-) Boys-Work. The News Letter donaša u svojem posebnom izdanju od Io. septembra 1934 opsežnu ı temeljitu raspravu o rotarskom radu u korist mladeži, na što posebice upozorujem naše klubove. Tako ćete naći mnogo saveta, koji će Vam poslužiti pri radu u klubu.

6.) Petgodisnjicu svojega opstanka slave tri nata kluba. Dne 3. oktobra 1929. inaugurirao se je na’ klub u Osijeku, dne 12, oktobra 1929. bila je inauguracija našega kluba u Novom Sadu, a dne ro. oktobra 1929. inauguracija kluba u Subotici. Svim trima klubovima jugoslovenski rotari najsrdačnije i najiskrenije čestitaju i Žele mnogo uspješnoga i plodonosnoga rada za naše uzvišene ciljeve.

7-) Vrlo lijepo uspjeli medjugradski sastanak priredili su naši R. C. klubovi Beograd, Pančevo i Zemun i to dne 29. septembra o. g. u Pančevu. Uz 20 članova domaćeg kluba bio je na sastanku i naš past-guverner direktor of R. I. brat dr. Stojadinovié sa 50 gostova rotara iz Beograda i Zemuna i 2 iz Novoga Sada. Pozivu se odazvage takodjer i nekoji gosti-nerotari. Ukupno bijahu na sastanku 84 lica. Klubu u Pančevu iskreno čestitamo za tako lijepo uspjelu priredbu.

8.) Jos jedan glas od naxih engleskih prijatelja. Rotar Dr. C. E. A. Goddard pise u bulletinu R. C. Wembleya za august 1 septembar o poseti engleskih rotara jugoslovenskim klubovima ovo:

3