Jugoslovenski Rotar

službenih i privatnih poslova nije u mogućnosti da u potrebnoj meri udovoljava svojim članskim dužnostima. Nakon saopštenja brata potpretsednika, da su pokušaji da se brat Milošević privoli na povlačenje ostavke ostali bezuspešni, ostavka је за Žaljenjem uvažena.

255. sednica od 21. juna 1935. god. (57.57%)

Sa ove sednice upućena je brzojavna čestitka našem bratu pretsedniku koji je izabran za pretsednika Narodne skupštine. Brat Bogdanović održao je opširan referat o radu Odbora za određivanje i povećanje cena žitu u kome i on aktivno sarađuje.

256. sednica od 28. juna 1935. god. (72.72") U okviru ove sednice obavljena je primopredaja dužnosti od stare поудттађгапој upravi Kluba. Govor brata pastpretsjednika Ćirića, koji je održao tim povodom, obuhvatio je uglavnom rad uprave u minuloj godini, iskrenu zahvalnost braći koja su svojim zalaganjem najviše doprineli uspesima Kluba ı duboko uverenje, da će uspesi nove uprave, pod vodstvom brata Belajčića, biti plodniji. Garancije za to ima u osobi novoga pretsednika. Brat Belajčić, primajući čekić, zahvalio je u prvom redu na velikom poverenju koje mu je ukazano izborom za pretsjednika, a zatim je održao vanredno lep govor u kome je podvukao neophodnost saradnje u radu kluba i u odgovornosti koju uprava kluba povlači za sobom. Veruje međutim da će mu uspeti da opravda sva očekivanja ako svi članovi budu pružili punu saradnju i ako i otsada u njihovim nastojanjima osnovni motiv bude — služenje. Sekretarski izveštaj o radu i uspesima Kluba i blagajnicki o materijalnom poslovanju Kluba primljeni su bez primedaba.

mR € © S it | i Je

Sastanci (Meetings): Cetvrtak (Thursday) 20.00 Grand Hotel (Casino)

286. sastanak od 6. juna 1935. Frekvencija 75" Društvo Crvenog Krsta sazvalo je anketu, na kojoj bi se imao stvoriti zakljucak, na koji nacin да зе зрпјес! ргозјасепје, Које је u našem gradu zauzelo velikog zamaha. Tajnik je zastupao klub,

24

te Je na tom sastanku ocrtao rad kluba na tom polju. Zaključak nije stvoren. Sokolsko društvo Osijek IL razviće novu zastavu, koju je poklonio ban Dr. Kostrenéié. Većina braće prisustvovaće tom svečanom činu.

287. sastanak od 13. juna 1935. Frekvencija 87.50%. R. C. Calcuta šalje nam dopis koji nam opisuje Indiju i sam grad, pa na koncu javlja, da će u procvat našeg kluba posvetiti Jednu specijalnu večeru. Aviziranu zastavicu uzvratićemo, čim bude gotova. Kao delegat kod inauguracije R. C. Vršac fungiraće tajnik. Raspravljen je predlog brata Gračanina, koji je bio raspravljen na distriktnoj konferenci, pa je nakon odulje debate, u kojoj su sudjelovala sva braća, usvojen predlog R. C. Zagreb.

288. sastanak od 20. juna 1935. Frekyencija 79.17". Tajnik izvješćuje o inauguraciji R. C. Vršac ı isporučuje pozdrave brata guvernera. Poslana je kondolenca direktoru R. L Dr. Stojadinoviću prigodom smrti njegovog oca.

289. sastanak od 27. juna 1935. Frekvencija 75%. Tajnik poziva obzirom na povoljnu ponudu R. C. Sušak, da se javi što više braće za 3. regionalnu konferenciju. Zadnje mjesečno pismo brata guvernera pročitano je ı sa velikom pažnjom saslušano. Tajnik izvješćuje, da је čestitao novim ministrima na njihovom imenovanju. Projektirani svečani sastanak u proslavu 5 godišnjice Chartera za 29. o. mj. morao se odgoditi. Brat Krbavac oprašta se kao pretsjednik u oduljem govoru, pošto Je to danas zadnji sastanak, kod kojeg on fungira. Zahvaljuje na suradnji svima i preporuéa i Zeli sve dobro

klubu.

RK C PANCEVO Sastanci (Meetings): Petak (Friday) 20.00 Pivara Weifert 207. sastanak 7. juna o. g. Frekvencija 76%. Sastanak je bio posvećen izveštajima iZ stra-

nih klubova.

208. sastanak 14. juna o. g. Frekvencija 76%. Sastanak je protekao u razgovoru o raznim klupskim pitanjima.