Jugoslovenski Rotar

JUGOSLOVENSKI SPN о то

ОЦА а 5

UREDNIK: Dr. VIKTOR RUŽIĆ GUVERNER 77. DISTRIKTA SUŠAK, STROSSMAYEROVA ULICA

BROJ 12 I. -- TELEFON BROJ 90 CEKOVNI RACUN KOD FILIJALE POST. STEDIONICE U ZAGREBU BR. 39.552. — IZLAZI SVAKOG 15-OG U MJESECU — CIJENA 60 DINARA GOD. — POJEDINI BROJ 5 DINARA

5 MES ECNO PISMO

Draga braćo тотат !

1. Prošli mesec komemorirali su svi naši klubovi prvu обе еи tragične smrti blag. našeg Viteškog Kralja Aleksandra, velikog pobornika za svetski mir.

Dne 11 o. mj. proslavljen je dan primirja, koji imade da nas seti da je tek 17 godina prošlo od svetskog rata, te teške nesreće čitavog čovečanstva.

Odužimo se svetloj seni našeg neumrlog vladara i time, da ideju mira usadimo u srca naša i u srca naše dece.

Klub u Pančevu učinio je već nešto. Raspisao je nagrade za tri najbolje radnje koje će napisati učenici gimnazije, a koje imadu da glase: 1. O radu Kralja Aleksandra I za svetski mir, 2. Značaj društva naroda, 3. Rat kao poslednje sredstvo.

2. Zima je pred vratima. Mnogo veselja donaša mladeži — no samo onoj koja imade koga, tko se za nju stara. Za onu drugu je teška.

Nađimo se tu na delu i pokrenimo sredinu u kojoj živimo da se više brine za one, koji su potrebni pomoći, dajmo inicijative za stvaranje društava koja će preuzeti brigu za potrebne i sarađujmo u njima.

Prilike svakog grada su drugačije, svako mesto imade svoje naročite potrebe u pogledu bednih i potrebnih pomoći ljudskog društva, sko hoćemo da ih spasimo tom društvu, uočimo te potrebe i pozabavimo se njima.

3. Kandidature guvernera za god. 1936/7.

Rotari Clubovi treba da se već sada pozabave sa kandidaturom budućeg guvernera, jer je potrebno da se čim pre znade tko će naš distrikt zastupati na konvenciji u Atlantic City, a to će se znati ako se već sada klubovi slože u osobi budućeg kandidata.