Jugoslovenski Rotar

4. Novi naš klub R. C. u osnivanju u Slavonskom Brodu slavi svoju inauguraciju dne 9 decembra.

Pozivljem braću da se u što većem broju nađu toga dana tamo.

5. Svečana predaja Chartera R. C. Vršac obaviti će se 7 decembra a ona R. C. Bačka Topola 14.

Pruža nam se dobra prigoda da uspostavimo lične prijateljske veze sa našom braćom u tim novim klubovima.

6. Međusobno oslovljavanje rotara sa »brat« odgovara posvema duhu našeg naroda i jezika, dok u drugim zemljama daje povoda zabunama. Stoga upozoravam da se rotare van našeg distrikta ne imade oslovljavati sa »brat« već onako kako je to običaj u odnosnom distriktu, odnosno naprosto sa »rotar«.

7. Zvanične posete učinio sam R. C. Beograd, Zemun, Skoplje, Bitolj, Leskovac i Pančevo.

Ponio sam najbolje utiske o njihovom radu kao i uverenje da dva najmlađa kluba među njima neće zaostati za starijim.

8. Naša distriktna konferenca nije tako daleko.

Molio bi klubove koji žele da iznesu koje predloge na toj konferenci, da mi ih čim pre saopšte da ih dadem na znanje ostalim klubovima da uzmognu zauzeti prama tim predlozima. svoje stajalište.

9. R. C. Novi Sad odrzaje svoje sastanke od 1 novembra u prostoryijama »Trgovackog domax, dok R. C. Split odrzaje u zimsko vreme svoje sastanke svake srede u 20 sati (umesto u 20.30).

10. Unutarnju ekstenziju treba provađati u svim našim klubovima da se dobije novih sila. Preporučam odborima za klasifikaciju i prijem da se prihvate posla.

11. Frekvencu nad 80% u mesecu oktobru imadu klubovi: Osijek (90), Bačka Topola (86.42), Karlovac (86.07), Pančevo (85.18), Zemun (82.61).

Dakle svega 5 kluba od 28.

Mislim da ne možemo biti zadovoljni time i podsećam braću da je redovno frekvenca merilo odanosti pojedine braće rotarstvu.

Uprave R. C. treba da se pozabave sa pitanjem povećanja frekvence svog: kluba. Sa srdačnim rotarskim pozdravom Dr. Viktor Ružić guverner 77 distrikta R. I.