Jugoslovenski Rotar

] Џ с О 5 LOV E N S K | DECEMBAR 1937/BROJ 6

Gl.urednik: STEVAN K.PAVLOVIC

Sa guverner 77 dis frikta . |. Beograd, Gospodar Led: i || Jevremova ulica 39, Telefon broj 24-430 5 ee

GOD. Vv

Cekovni raéun Jugoslovenske udruzene Banke kod Pošt. štedionice u Beogradu br. 51036 / Cena 144 din. godi§nie / Pojedini br. staje 12 dinara

IZLAZI KRAJEM ЗРАКОС МЕЗЕСА

Sesto pismo Guvernera

Beograd, 25 decembra 1937 Mila braéo,

|. Božićni praznici: Ovaj će broj zateći jednu braću u punom slavlju Hristovog rođenja, a drugu u očekivanju ovih sveilih praznika. To su dani doma i porodice, dani rodifelja i dece, kada se svako trudi da bude Sto bolji, što Cistiji, i da u svetlosti bozanske nauke i bezgraničnog milosrda i pozrivovanja za op3te dobro, sto ugodnije i veselije provede ove drage dane mira među ljudima dobre volje.

Pa i oni koji više nemaju rodifelja, koji neznaju šfa je sreća imati bračnoga druga ukrašenog decom i oni se kupe oko prijatelja i u tudoj se sreći i sami oseéaju sretni. Pa evo i mene medu vas, draga braéo, da sa vama podelim zajedniéku radost i da vam poželim lepe praznike i sretnu Novu godinu.

2. Priznanje zagrebačkom klubu. Iz zvaničnog izveštaja Evropskog Savelodavnog odbora pročitali smo, sa najvećim zadovoljstvom, ovaj zavrsetak:

„Ne bi bio potpun nikakav izvestaj sa sastanka E.A.C. održanog u Zagrebu ako u njemu ne bi bilo pomena o gostoljublju koje su zagrebački rofari i njihove žene ukazali članovima komifefa. Sačekivali su svaki voz bez obzira dali je čas dolaska bio rano izjuira ili dockan uveče, u jedinom cilju da članovima E.A.C. požele dobrodošlicu i da ih olprate do njihovih hofela. Ponovo su bili svi na stanici da im požele sretan pu? kada su ovi osfavljali grad”.

Zalim se nabraja sve ono što su Zagrepčani učinili ovom prilikom i na kraju se dodaje, da su članovi Komifefa bili živo dirnuti svim ovim znacima pažnje, koji odlaze puni zahvalnosti na fako srdačnom gostoprimstvu., Neka im je i od moje strane najlepša hvala.

3. Rofarstvo i opšfina. Obavestite me:

a) Kakvo je mišljenje meštana o vašem klubu i dali pojedini članovi imaju već kakvog korisnog uticaja na blagostanje vaseg mesta?