Jugoslovenski Rotar

Писмо потдиректора Р. И. Г. Др. Милана Стојадиновића

Гувернер 77 дистрикта Р. И. добио је од Др. Милана Стојадиновића, потдиректора Р. И. ово писмо:

Драги ротаре,

Изволите примити и испоручити свим југословенским ротарима моја срдачна честитања и најлепше жеље успеха и среће у Новој години.

С топлим ротарским поздравом Др. М. М. Стојадиновић, с. р. потдиректор Р. И.

Гувернер је уиме све браће најтоплије захвалио брату Стојадиновићу што их се сетио и покрај свих државних брига и многих послова.

ПОЗИВ НА МЕЂУНАРОДНУ КОНВЕНЦИЈУ У САН ФРАНЦИСКО 1938

Посета дому Ротарског Клуба бр. 2, који је уједно и место одакле се Ротарство почело да шири, претставља радост за оне ротаре који имају ту срећу, да могу присуствовати Дведесет деветогодишњој скупштини Међународног Ротарија у Сан Франциску, Калифорнија, Сједињене Америчке Државе, од 19—24 јуна 1938 годиче.

Ротарски Клуб у Сан Франциску је тај, који је проширио Ротарство преко залива, где је Клуб Окланд постао Клуб бр. 3; па до Ситл-а у држави Вашингтон Клуб бр. 4; и Лос Анђелоса у Калифорнији, Клуб бр. 5. Ротари из целога света ће желети да упознају људе који су схватили идеју и идеал Ротарства и дали томе покрету сснову за његов развој.

Али Двадесет деветогодишња скупштина Међународног Ротарија пружа више од тога. Оквир за скупштину 1938 год. је идеалан. Боје Сан Франциска и његове непосредне околине потсећају на Исток, док његова трговина, индустрија, пољопривреда, бродарство и његова велика ремек-дела градитељства претстављају огромну панораму радиности и довитљивости Новог Света.

Сликовита лепота целог западног дела Америчке Уније која приказује величину природе у пуном облику, велики споменици религије Старог Света и огромна филмска индустрија треба да привуку ротаре са свих страна. Чињеница да ће они који присуствују овогодишњој скупштини имати прилике да посете цео овај предео, треба да буде довољан разлог да оправда присуство великог броја ротара.Прилике у пословном свету, које су срећом

4