Jugoslovenski Rotar

повољне, надамо се да ће омогућити великом броју ротара да прођу кроз целу Северну и Јужну Америку.

Ротари из Калифорније и целе пацифистичке обале Сједињених Држава поносни су због тога што су допринели и што доприносе Ротарству. Они су поносни на своје лепе домове, на своје лепе градове и своју велику индустрију. Они стварају велике планове како he поздравити, састати се и угостити више од 10.000 ротара са свих страна света, које очекујемо да дођу на Двадесет деветогодишњу скупштину Међународног Ротарија.

Скупштина нам пружа прилику да опет просудимо о циљевима Ротарства и да још једном истакнемо примену идеала служења. Никада није постојала већа потреба нити боља прилика да се размотри положај који има Ротарство у погледу увођења инте-

Poslovni kraj San Franciska Borova šuma u blizini San Franciska

лектуалне и моралне сарадње између различитих земаља света, него баш у овом часу када изгледа да је ова сарадња заборављена —- чак и одбачена од већине држава. Биће освежавајуће искуство за ротаре из свих крајгва да се састану у земљи где је остварење циљева Ротарства у погледу међусобне помоћи — како између заједнице, тако између професија — достигло највишу тачку. Присуствовање овом скупу претставља ширење већег познавања Ротарства међу нас све.

Моја је службена дужност, а такођг и велико задовољство, да издам овај званичан позив за Двадесет деветогодишњу скуг-

5