Jugoslovenski Rotar

ROTARY KLUB ZAGREB

Dr. Miljenko Marković gener. tajnik Saveza noyéanil i osigurayajućih zavoda . pretsednik

IZ NAŠEG DISTRIKTA

RAD NAŠIH KLUBOVA

BAČKA TOPOLA. Rad prošlog meseca je protekao u znaku velike leinje vrucine i otsutnosti mnogih članova koji su na letovanju. 12-02 0. m. odrzao je brat Gabor Pavle jedno veoma interesantno predavanje o razviJanju trgovine drva u današnjici, a brat Trbovié je referisao o izletu na Dunay—Djerdap. prilikom sveéanog 400-og sastanka bratskog Rotary Cluba iz Novog Sada. — Na poslednjem sastanku imali smo mile goste iz St. PečeJa, koji su tom prilikom pozvali naš klub u St. Bečej na Jedan medjuklupski sastanak.

BEOGRAD. — U toku jula, zbog toplog vremena sastanci su održani kao Ladies Night, sa damama i posvećeni drugarstvu. Predavanja nije bilo.

BITOLJ. — Juli mesec, mesec letotanja ı otsustva smanjio je i u mašem klubu frekvenciju i aktivnost. Na sastanku od 6/7 brat Ilić je upoznao

Ny

sa teškoćama ribara iz naše okoline sa današnjim administrativnim propisima. Referat o članku brata Dra Iva Belina „Teškoće u medjunarodnoj trgovini“ održao je 15/7 brat M. Rizeyić. Diskusija po tome zadržala se je na koristima koje bi imala Južna Srbija od autarhije s obzirom na njene prirodne uslove. — Na sledećem sastanku, 27/7, brat M. Pjanić govorio je o nezgodama sadanjeg davanja pod zakup ribolova. Rešenje bi. prema nastaloj diskusiji, bilo u osnivanju ribarske zadruge. — Na predlog brata Djerasla rešeno Je, da se tokom ove godine prikupi od svakoga brata po 100 dinara za nastavak sadjenja naše rotarske šume. CUPRIJA-JAGODINA-PARAGIN. R. K. Cuprija-Jagodina-Para¢in imeпоуао је pocasnim Glanom svoga prošlogodišnjeg pretsednika brata Slavka Teokaroyiéa, industrijalea iz Paraćina.

braću

54