Jugoslovenski Rotar

zirati podatke o stranim turistima koji posjećuju Jugoslaviju, jer iz njih proizlazi, da skoro |. svih noćivanja stranih furista u Jugoslaviji, odnosno % svih noéivanja stranih turista u našim primorskim klimatskim i turističkim mjestima otpada na područja grada Dubrovnika. Dubrovnik je na prvom mjestu koliko po broju gosti toliko po broju noći koje strani turisti provedu u našim turističkim krajevima. uključivši tu i Beograd, koji kao prijestolnica ima znatan turistički promet.

Avionski saobraéaj, koji je pred par godina uveden za vrijeme ljetne sezone izmedju Dubrovnika i Beograda odnosno Zagreba (via Sarajevo) pokazao je najbolje rezultate, koji će vjerovatno potaknuti odlučujuće faktore da Dubrovniku dadu odgovarajući aerodrom. koji bi omogućio saobračaj bar kroz proljeće i Jesen ako ne i tijekom zime. To postaje imperativ Jugoslovenskog: turizma, kojemu je Dubrovnik najvažniji centar.

FRANCUSKO VEČE

Rotary Club Dubrovnik posvetio je svoj sastanak od 25 februara ove godine medjunarodnom služenju i to posebice franeuskom narodu i francuskom duhu. Osim rotara bio je i veliki broj gostiju iz Dubrovnika, koji praktično rade na upoznavanju francuskog naroda. O temi „Pravo lice francuskog naroda“ je predavao kao gost. Stijepo Kastropil, pretsjednik Društva prijatelja francuskog: jezika. Prisutan je bio takodje francuski konzularni agent u Dubrovniku g. Mato A. Jakšić, koji Je izrazio i zahvalnost dubrovačkom klubu na lijepoj manifestaciji. 284