Jugoslovenski Rotar

IX. Za pretsednika Nadzornog odbora izabran је brat Dr. Jozo Poduje (R. K. Zagreb) a za članove brat Veljko Vasié (R. K. Zagreb) i Florijan Zupane (R. K. Maribor).

Х. Тгојеји za najbolju frekvenciju u rotarskoj godini 1938/39 dobio je R. K. Karlovac a za najbolje učešće na distriktnoj konferenciji R. K. Beograd.

XI. Naredna će se distrikina konferencija održati u Zagrebu.

X. Sve klubove. koji mi do sada Još nisu poslali spisak članova novoizabrane uprave molim, da to odmah urade. Ti su mi podaci neophodno pofrebni ı treba da ih objavim jer su 1 svim klupskim sekretarima potrebni dok ne izidje novi distriktni almanah.

XI. Ljubljanskom se klubu naročito zahvaljujem na velikom frudu oko organizacije distriktne konferencije.

Sa toplim rotarskim pozdravima kao odani Vam

Dr. Ivan Slokar.

VII. GODIŠNJA KONFERENCIJA 77 DISTRIKTA R. !. ODRŽANA 6 | 7 MAJA 1939 U VELIKOJ SALI (KAZINI) PARK HOTELA NA BLEDU

PRVI DAN

Taéno u 830 Gasova otvorio je guverner Dr. Ivan Slokar zajedničku sednicu izvršnop odbora ı delegata sviju klubova (izuzev klub Velika Kikinda. koji nije bio zastupljen) u velikoj sali Kazine Park ilotela na Bledu. Zapisnik je vodio br. Drago Potočnik. tajnik distriktne konferencije.

Sa strane klubova uéestovali su opunomoéeni delegati za izbor gavetnerskog kandidata s pravom glasanja ı o ostalim tačkama. koje su bile na dnevnom redu.

Guverner Dr. Ivan Slokar otvara sednicu sa toplim pozdravima svim učesnicama. Želeći im mnogo uspeha u radu i moli predsednika odbora za overovanja punomoći. br. prof. Joška Prezlja. da podnese izveštaj o pregledu punomoći ı da saopšti imena delegata pojedinih klubova.

Br. prof. Joško Prezelj podnosi izveštaj, da Je prisutnih 59 delegata. koji zastupaju 55 kluba.

Nato prelazi guverner na dnevni red:

!. ТхЂђог Капа:дааћа ха distriktnog guvernera za 1959/40 godinu. Aklamacijom se bira za guvernerskog kandidata za 1939/40 godinu br. inž. Radovan Alaupović (R. C. Zagreb), a svi prisuini prate taj izbor sa velikim oduševljenjem.

1