Jugoslovenski Rotar

2. Odredjivanje mesta naredne distriktne konferencije. Uvažujući teškoće oko održavanja distriktne konferencije u manjim gradovima ı u cilju olakšanja rada brata guvernera rešeno Je. da se predloži Zagreb kao mesto naredne distriktne konferencije. 5 Predlog za izbor člana E. A. C. i njegovog zamjenika. Prema dosadašnjem običaju bira se za člana brat inž. Radovan Alaupović, a za njegovog zamjenika br. Dr. Ivan Slokar.

4, Izbor 2 Glana distriktnog veéa. ReSava se. da u distrikitno veće pored pretsednika inž. Alaupovića i 5 virilna člana (5 poslednja pastguvernera) Dr. Ivana Slokara. Stevana K. Pavloviéa i Dr. Vladimira Belajéiéa udju i dva novoizabrana člana Dr. Miljenko Markovié (R. K. Zagreb) i Dr. Vladimir Leustek (R. K. Zagreb).

5. Za pretsednika Nadzornog odbora sa nadleznoséu pregledanja distriktnih autonomnih prihoda i rashoda izabran je br. Dr. Joso Poduje (R. K. Zagreb), a za Glanove br. Veljko Vasié (R. K. Zagreb) i brat Florijan Zupanc (R. K. Maribor).

6 U odbor za dodeljivanje nagradnih trofeja za najbolju frekvenciju u 1938/9 god. i za najbolje uéeSée na ovogodisnjoj distriktnoj konferenciji izabrana su braća: Dragoljub Radanov-Radičev (R. K. Petrovgrad) ı Bakija H. Selimović (R. K. Brčko).

7. Guverner izlaže. da Je prošlogodišnja konferencija rešila, da se od uplaćenih Din 12— mesečnih doprinosa svakog brata prvenstveno isplaćuju troškovi „Jugoslovenskog Rotara~ a ostatak, da se deli tako da idu ?/s na distriktnu kasu i */s u fond za englesko izdanje Jugoslovenskog Rotara. Guverner predlaze zakljuéak da idu svi prihodi u distriktnu kasu iz koje se prvenstveno podmiruju troškovi glasila. Ostatak će se trošiti prema potrebi za distriktne izdatke i za englesko izdanje. u koliko će se poslednje moći ostvariti. | ovaj predlog je jednoglasno usvojen.

8. U pogledu kampa rotarske omladine u Zlarinu. lepo zamišljene akcije R. K. Sibenik, koja na žalost nije mogla biti ostvarena, usvaja se predlog R. K. Šibenik. da se doprinosi pojedinih klubova vrate.

Time Je bio dnevni red iscrpljen. te sednica zaključena.

PRVA PLENARNA SEDNICA

Izmedju 10 i 11 sati u divnoj velikoj sali Kazine (Park Hotela) sa izravnim pogledom na Bledsko Jezero ı starodavni Bledski grad sakupljali su se rotari iz svih krajeva naše velike Kraljevine.

U 11 časova otvara guverner br. dr. Ivan Slokar konferenciju. Desno od guvernera sede izaslanik В. |. brat Paul Thorwall, pretsednik domaéinskog kluba br. Dr. Adolf Golia i pastguverner br. Edo Markovié. Leyo od guvernera zauzimaju mesta izaslanik francuskih distrikata br. Marcel Blanchard. pastguverner br. Dr. Viljem Krejéi i sekretar konferencije br. Drago Potoénik.

452