Jugoslovenski Rotar

Guverner upućuje svim prisutnim svoje bratske pozdrave te паslavlja: Srećan sam što imam priliku. da otvorim VII. godišnju konferenciju našeg distrikta ı da pozdravim sve učesnike. koje Je vodila ista misao prijateljstva. služenja ı medjunarodnog sporazumevanja. kad su se odazvali mome pozivu. Brojni odziv izražava našu široku Jugoslovensku dušu. koja ne poznaje mržnje protiv nijednog naroda i maše plemenito nastojanje. da ponudimo svoje prijateljstvo ı svoju saradnju svakome. ko to u duhu dobre volje želi ı nama nudi isto.

Svi medjunarodni dogadjaji. koji su u prošloj kao ı u ovoj г0оdini uzrujavali svet. stavljali su na rotare kao pionire ı apostole priJateljstva i mira najveće zahteve. Baš u takvim vremenima treba da udvostručimo svoj rad u korist narodu ı čovečanstvu.

Pretsednički sto na konferenciji.

Rotari našeg distrikta nisu ni malo malaksali, nego su baš u ovim vremenima čak ı napredovali. Nigde nisam naišao na malodušnost nego naprotiv na istu odlučnost ı dobru volju, koja odlikuje naš narod i njegove istaknute pretstavnike. Najbolji dokaz o tome nam nudi i današnja distriktna konferencija.

Pošto Je štampani dnevni red, koji Je svakome učesniku dostavljen. jednoglasno prihvaćen guverner nastavlja:

Pre nego predjem na dnevni red smatram kao ı Vi svi, za prvu dužnost. da se sećam našeg ljubljenog vladara. NJegovog Vekiéanstva Kralja Petra II. Živeo Kralj. živeo uzvišeni Kraljevski dom. (Burno odobravanje sa dugotrajnim aklamacijama).

Predlažem. da kao tumač naših visokih patriotskih osećaja uputim Njegovom Veličanstvu Kralju sledeću depešu:

455