JUS standardizacija

eda

<

i

+ +

f

STANDARDIZACIJA.

DK 636 — Stočarstvo

ČSN 46. 6510–55

GOST 5110–55 Grupau S 71

GOST 5111–55

GOST' 7686–55 Grupa S 72

DK 637 — Proizvodi od slo, meso ČSN 57 7190=55 GOST 37-55 Grupa N 17 GOST' 1635=55 Grupa N 16 GOST 2858=55 Grupa N 16 GOST 5540-55 Grupa N 17 GOST 7269-54

GOST 7533–55 Grupa N 17 GOST 7702–55

Grupa N 19 GOST 7724–55

Grupa N 11

393

Pilad, kokoši, petlovi. Kruipna rogata stoka za klanje.

Ovce j koze za klanje. Pitomi. zečevi za klanje.

domaćih životinja, Mleko, ma-

Proizvodi od konjskog mesa. Krailji maslac.

Kološja: jaja.

Prašak od jaja.

Pavlaka odi kravljeg mleka. Meso — Metode lalbor. ispitivamja. Meki. sir od kravljeg mleka. Meso živine — Užorci i me-

tode ispitivanja. Svinjsko meso.

DE 638 — Gajenje imsekata,

GOST 4707-55 Grupa S 63

DK 639 — Gajenje riba PN-55 A-86754

Sirovi bube.

suvi Rkokoni svilene

Sveže ribe — cele s glavom.

DK 643 — Kuhninjsko posuđe

BDS 188–54 U 138 BDS 1892–54 Y 13 PN-54 H-77102

PN-54 M-77109 STAS 4563–54 STAS 4810–55 T' 11

Duboke emajlirane čimije. Fmajlirani lavori.

Bokasti dulboki lonci od livenog gvožđa.

Bokasti lonci emajijlirami. Mašine za. mlevenje oraha. Cediljke za čaj.

DK 645 — Predmeti unmtrašnjeg uređaja stana,

PN-54 F-78957

STAS 143255 K 49 STAS 4558-54 K. 4% STAS 4599-54 K 49%

STAS 4854-55 K 42

DK 664 — Namirnice u

ČSN 56 9451/54 GOST 686-55 Grupa H 32 GOST' 697–55 _ Grupa N 13

GOST' 698–55 Grupa N 18

GOS”T' 816–55 Grupa H 53 GOST 1168-55 Grupa N 24 GOST 1633–55 Grupa N 52

Okov za nameštaj. Držači za Juister.

Stolice tipa C.

Sto za javnu upotrebu, tip A. Savijeni nameštaj, od drveta. 'Stolice.

Tapacirane stolice tipa A. čvrstom stanju

Sušene gljive. Dvopek armijski.

Konzervirano svinjsko dinstovano meso.

Mesne konzerve — ovnujsko dinstovano.

Kompot odi voća i jagoda. Smrznutfa riba.

Marinirano povrće.

GOST 168355 Gruipa N 51 GOST 2077–54 Grupa: H 39

GOST 207855 Grupa: H 32

GOST 2079-54 Grupa H 38% GOST 7127–54 Grupa H 39% GOST 7180–54 Grupa N 52 GOST 7230-54 Grupa H 59

GOST' 7231–54 Grupa N 53 GOST' 7318–55 Grupa H 3% GOST' 7333–54 Grupa N 51 GOST 73835-55 Gruipa H 51 GOST' 7336–55 Grupa H 51 GOST 7364–55

Gruupa: N 16

GOST 7368–55 Grupa N 27 GOST' 7435-55 Grupa N 24

GOST' 7455–55 Grupa N 23

GOST 7457–55 Grupa N 23 GOST 7588–55 Grupa N 51 GOST 7589-55 Grupa N 51 GOST' 7636–55 Grupa N 29

GOST' 7694–55 Grupa H 53% GOST 8787–55 Grupa H 51

Smeše sušenog povTča.

Raženi hleb — običam i ukuvam. y

Pšenični hleb iz obojnog brašna.

Hleb ražano-pšenični. Batoni iz pšeničnog, brašna. Soljeni, krastavac.

Uzorci i metode sušenog povrća.

ispitivanja

Konzervirani paradajz — celi. Krasnoseljski hleb.

Sušene šljive.

Šnšene kruške.

uSene jabuke.

Proizvodi od smrznutih jaja. Soljeni ajvar jesetre.

Smrznute obične i sitne haringe. Riblje konzerve žele-u. riba u

Riblje konzerve — paštete. Sušene rrkve. Sušene cvekle.

Riba: i riblji proizvodi. Metode ispitivanja.

Marinirano povrće i jagode.

Luk sušeni.

DK 669 — Opšta metalurgija,

GOST' 1060–53 Grupa V 62

GOST' 1525–58. Grupa: V 55

GOST' 1769–53 Grupa V 73

GOST' 6727–53. Grupa V 71

DK. 672 — Predmeti od PN-54. M-54052 PN-54. Z-62060

PN-54 M-80510 PN-54 M-80511 PN-54 M-80512

PN-54. M-80518

Bezšavne čelične cevi za brodarstvo. Okrugle šipke od Monel-me-

tala.

Legirama čelična žica za opruge.

Nigskougljenična cilindrična Žica hladno vučena za armiranje gvozdeno-betonskih konstrukcija. gvožđa. i čelika Izvlakač eksera prav.

Alat zamatski, Frizerske makaze. T,anci za zapregu — uiprezanje. T.aanci za držanje.

Lamci: za, povodi pri vučenju zaprezi. Lanci za pojedinačno vezivanje stoke.