JUS standardizacija

7 KOI

DS STANDARDIZACIJA

-ČSN 58 3939/57 ČSN 58 3940/57 ČSN 58 4100/56

ČSN 58 4101/57

ČSN 58 4103/56 ČSN 58 4105/57 ČSN 58 4110/57 ČSN 58 4114/57 ČSN 58 4198/57

ČSN 58 4129/57

CSN 58 4185/56 ·

ČSN 58 4136/57

Biftek.

Milamska prženica.

Pečen. svinjski but ili pečena svinjska plećka. i Svinjsko pečenje na seljački načim.

Pečenja svinjska.

Svinjsko pečenje potrbušina. Svinjski kotleti sa kimom' Svinjsko meso na paDprici. Svinjsko meso u glavici kupusa. Svinjski kotlet sa slačicom. Svinjski kotleti pohovani. Sviniske šnicle (odrezak) pohovane. DK 641 — Sredstva. za ishranu.

ČSN 58 3640/57 ČSN 58 3641/57 ČSN 58 3642/57

DK 643 — Kuhinja

ČSN 06 8708

ČSN 06 8711

ČSN 06 8712

ČSN 06 8713

Valjušci od mesa. Domaći rezanci za supu. Levanci.

Zajedmički delovi štednjaka za

| Čvrsta goriva: Omaka kuva-

nja i pečenja.

Zajednički welovi štedmjaka za čvrsta goriva: Ploča. Zajednički delovi štednjaka za čvrsta goriva: Ploča s otvorom.

Zajednički delovi štednjaka za čvrsta goriva: Zaklopac za otvor u ploči.

DK 645 — Predmeti unuftrašnjeg uređenja stama

ČSN 80 7569:

Uložak za dečje umotače.

DK 661 — Hemiski proizvodi u užem smislu

MNOSZ, 902–51 P-145–1956

P-146–-1956

PN-54/C-80045 PN-54/C-80502 PN-55/C-84021 PN-54/C-88027

PN-54/C-92006

Sumporna kiselina, indu= striska.

Rafinovana kuhimjska so. Defimicije i karakteristike.

Fina higijenska stolna so. Definicije i karakteristike. Reagensi. Kalijum bromid (KBr).

Reagensi. Hloroform (CHCI:).

Neorgamski proizvodi, Trina=trijumfosfat, tehnički. Organski proizvodi. Miloctam, tehnički (CyHi4Op),

Kuhinjska so, kamena, siva.

DK 662 — Zapaljive materije

ČSN 65 6572/56

PN-54/C-84905

· Proizvodi od mafte, Petroleum

za osvetljenje.

Acetilen rastvoreni, ftehmički [(0735E)}

DK 663 — Industrija alkoholnih pića, bezalkoholnih napitaka i duvana

ST (Izr.) 54-1951 IS (Izr.), 183/56 ČSN 56 7871/56

ČSN 56 8440/56HCNN N 3043/E6

Voćni! sirupi.

Voda za piće.

»Mirelka«, šumeći napitak sa voćnim šećerom: i i Sirup od limuna i višnje. Balkteriološko ispitivanje vode za piće.

DK 664 — Namirnice u čvrstom stanju

PN-53 A-74040 PN-54/G--92001 ČSN 58 3660/57 ČSN 58 3725/57 ČSN 58 3727/57

ČSN 58 3735/57 ČSN 58 3738/57

ČSIN 58 3753/57

ČSN 58 3774/57

DKE 665 — Ulja. NBN 456/56

PN-55/C-04092

MNOSZ 3630–50 MNOSZ 8632–50

MNOSZ 3633–50

MNOSZ, 3634–50 MNOSZ 3638-50 ČSN 58 :0840/56 ČSN 58 0370/56

ČSN 65 6280/56

ČSN 65 6932/56

Masti

DK 666 — Staklo

PN-55 C-13056

PN-55 C-13058

PN-55 C-13059

Hlebni proizvodi. Određivanje sirove belančevine.

Kuhinjska so, kamena, bela. Supa sa ovsenim pahuljicama. Čorba od pasiranog graška (sa suipom)).

Riblja čorba.

Trankfurtska čorba. Gulaš-čorba od sitneži

Čorba od pasiranog graška (sa mlekom).

Bela čorba od mesa (ragu).

Specijalni benzin (white spirit).

Proizvodi od nafte. Određivanje sumpora metodom sa lampom.

Ispitivanje masnoća. Pregled i

fizička ispitivanja.

Ispitivanje masnoća. Deo koji se ne može saponificirati. Ispitivanje masnoća. iKiselinski broj, sadržaj slobodme masnoće, stepen kiselosti i saponifikacioni broj.

Isptivanje masnoća. Jodmni broj.

Ispitivamje masnoća. Određivanjje oksimasne kiseline. Goveđi loj, sirovi, Propisi kvaliteta. Topljen loj (goveđi). Mineralna ulja. Turbinsko ulje. Određivanje vremena deemwuilgacije. i | Mineralna- ulja. Određivanje sadržaja fenola i krezola.

Laaboratorisko staklo. Trokraka wlavima sa propustima u obliku slova L.

Tiaboratorisko wtaklo. Dviokraka slavina sa impropustom na donjem kraju čepa slavine. T.aboratorisko staklo. Šuplja slavina.

105

gp. aa po ae i asidisomga aj

Sosa aaa Ga