JUS standardizacija
7 KOI
DS STANDARDIZACIJA
-ČSN 58 3939/57 ČSN 58 3940/57 ČSN 58 4100/56
ČSN 58 4101/57
ČSN 58 4103/56 ČSN 58 4105/57 ČSN 58 4110/57 ČSN 58 4114/57 ČSN 58 4198/57
ČSN 58 4129/57
CSN 58 4185/56 ·
ČSN 58 4136/57
Biftek.
Milamska prženica.
Pečen. svinjski but ili pečena svinjska plećka. i Svinjsko pečenje na seljački načim.
Pečenja svinjska.
Svinjsko pečenje potrbušina. Svinjski kotleti sa kimom' Svinjsko meso na paDprici. Svinjsko meso u glavici kupusa. Svinjski kotlet sa slačicom. Svinjski kotleti pohovani. Sviniske šnicle (odrezak) pohovane. DK 641 — Sredstva. za ishranu.
ČSN 58 3640/57 ČSN 58 3641/57 ČSN 58 3642/57
DK 643 — Kuhinja
ČSN 06 8708
ČSN 06 8711
ČSN 06 8712
ČSN 06 8713
Valjušci od mesa. Domaći rezanci za supu. Levanci.
Zajedmički delovi štednjaka za
| Čvrsta goriva: Omaka kuva-
nja i pečenja.
Zajednički welovi štedmjaka za čvrsta goriva: Ploča. Zajednički delovi štednjaka za čvrsta goriva: Ploča s otvorom.
Zajednički delovi štednjaka za čvrsta goriva: Zaklopac za otvor u ploči.
DK 645 — Predmeti unuftrašnjeg uređenja stama
ČSN 80 7569:
Uložak za dečje umotače.
DK 661 — Hemiski proizvodi u užem smislu
MNOSZ, 902–51 P-145–1956
P-146–-1956
PN-54/C-80045 PN-54/C-80502 PN-55/C-84021 PN-54/C-88027
PN-54/C-92006
Sumporna kiselina, indu= striska.
Rafinovana kuhimjska so. Defimicije i karakteristike.
Fina higijenska stolna so. Definicije i karakteristike. Reagensi. Kalijum bromid (KBr).
Reagensi. Hloroform (CHCI:).
Neorgamski proizvodi, Trina=trijumfosfat, tehnički. Organski proizvodi. Miloctam, tehnički (CyHi4Op),
Kuhinjska so, kamena, siva.
DK 662 — Zapaljive materije
ČSN 65 6572/56
PN-54/C-84905
· Proizvodi od mafte, Petroleum
za osvetljenje.
Acetilen rastvoreni, ftehmički [(0735E)}
DK 663 — Industrija alkoholnih pića, bezalkoholnih napitaka i duvana
ST (Izr.) 54-1951 IS (Izr.), 183/56 ČSN 56 7871/56
ČSN 56 8440/56HCNN N 3043/E6
Voćni! sirupi.
Voda za piće.
»Mirelka«, šumeći napitak sa voćnim šećerom: i i Sirup od limuna i višnje. Balkteriološko ispitivanje vode za piće.
DK 664 — Namirnice u čvrstom stanju
PN-53 A-74040 PN-54/G--92001 ČSN 58 3660/57 ČSN 58 3725/57 ČSN 58 3727/57
ČSN 58 3735/57 ČSN 58 3738/57
ČSIN 58 3753/57
ČSN 58 3774/57
DKE 665 — Ulja. NBN 456/56
PN-55/C-04092
MNOSZ 3630–50 MNOSZ 8632–50
MNOSZ 3633–50
MNOSZ, 3634–50 MNOSZ 3638-50 ČSN 58 :0840/56 ČSN 58 0370/56
ČSN 65 6280/56
ČSN 65 6932/56
Masti
DK 666 — Staklo
PN-55 C-13056
PN-55 C-13058
PN-55 C-13059
Hlebni proizvodi. Određivanje sirove belančevine.
Kuhinjska so, kamena, bela. Supa sa ovsenim pahuljicama. Čorba od pasiranog graška (sa suipom)).
Riblja čorba.
Trankfurtska čorba. Gulaš-čorba od sitneži
Čorba od pasiranog graška (sa mlekom).
Bela čorba od mesa (ragu).
Specijalni benzin (white spirit).
Proizvodi od nafte. Određivanje sumpora metodom sa lampom.
Ispitivanje masnoća. Pregled i
fizička ispitivanja.
Ispitivanje masnoća. Deo koji se ne može saponificirati. Ispitivanje masnoća. iKiselinski broj, sadržaj slobodme masnoće, stepen kiselosti i saponifikacioni broj.
Isptivanje masnoća. Jodmni broj.
Ispitivamje masnoća. Određivanjje oksimasne kiseline. Goveđi loj, sirovi, Propisi kvaliteta. Topljen loj (goveđi). Mineralna ulja. Turbinsko ulje. Određivanje vremena deemwuilgacije. i | Mineralna- ulja. Određivanje sadržaja fenola i krezola.
Laaboratorisko staklo. Trokraka wlavima sa propustima u obliku slova L.
Tiaboratorisko wtaklo. Dviokraka slavina sa impropustom na donjem kraju čepa slavine. T.aboratorisko staklo. Šuplja slavina.
105
gp. aa po ae i asidisomga aj
Sosa aaa Ga