Karampana

He упале смртну свијећу. И ако сам ти кадгод Набила мале pore Ја hy ro испаштат И клечим на обје ноге. Расплитат hy косу И видјет ћеш ме босу Трапит hy моје тијело Не би ли прије увело. Кунем ти се!... опрости!... Ал вријеме лети, лети... Врела крв јој се бурка Не трапи младо тијело Не грди лице бијело Не расплиће косу, ох! •Направила је бубакоф И снује да се уда, Ал тко је само узме Бит he велика луда,

Број 1

Како знате мене зову Пуро Али право име ми је Ђуро На капи ми број се I штије А ко штије нека разумије, Нека знаде што Ђуро умије. Сви Бокељи добро мене знају Сви се странци у ме поуздају, Сви ме знају и по моме гласу, Који бучи у дубоком басу. Па када се пароброд примиче Свима Ђуро божју помоК виче: .Ево мене број I вас служи, Hehe моћи нико да се тужи, Ја вас служим, ја вам вјерио носим Све TeiuKOhe могу да подиосим, А од плате ето што ми дате Боље више него мање дајте, Јер ми трсба и чашица вина, Да не пијем ради грипс кинина. Сваки кинии један динар стоји Чаша вина одма те озноји, Добра чаша Балдовога вина Боља ти је нег ки.по кинипа.“ Ђуро збил>а ваздаи поштси био Свакога је лијепо послужио, Сви грађани и решпект му носе А колеге с њиме се поносе. За „Глас Боке" он се доста труди .Карампану' купите му људи. Нек добије н он коју пару Захвалиће свакоме на дару.

Kotorski specijaliteti

Jedan naš visoko uvaženi gradjanin jede kod kuće, njegov sin u restauraciji I! reda, a njegova ženica u restauraciji I reda. Svi se pak nadju na večer kući. Svi živu u slogi i Ijubavi.

Žena brzojavlja svojoj sestri: „Dodji!" Muž brzojavlja: ,Ne dolazi zbog krize! “ Žena brzojavlja: „Dođji!' 1 došla je. ? Naš vrijedni. Pavo postavio fabriku bez komina, ali mu nekako neprestano žgarava. Mislimo ,kad bi posudio iz risanske pilane jedan komin, sve bi išlo u redu. • Mi imamo ribara D-popa koji па udicu hvata i brodove, pa misli da je morski pas.

Которске фотографије

Захваљујућ чудноме удесу И ја сам вам била неки дан на плесу Потрошила много на хаљину нову, Али ето чуда, плесат ме не зову. Хоћетс вјероват, љута сам вам била И мужу се своме тешко пожалила: Зашто пас је звао одбор професора Када им на плесу дама сједат мора. У Мулу вам једна дама Сада живн сама Удовица Сиротица... Она кћерку дивну, има Што познато је свима, Вјерила је с момком чилим И веселим Пошто нема кћерке дома Он сиром’ Тјеши маму Саму... Јер опћииа нншта Проти тому иема, Он каткада код ње Мало и задријема... Лебео сам На трбуху и.мам доста сала Мсду н паранчам пека буде хвала Има један младн сликар Кој не волн гаравуше Него само плавуше. А плавуша јсдна око њег се врти Да га стријелом љубавном усмрти. Сликар само модел гледа А у мрежу сс неда. Наш тн Лука вазда иде бсз клобука (као да је п он Орофесор, оп. уредника) гледа многс жсне: старе, младе, ружне, фине, а ни за једном

срце му не гине. Он од ружних прави лијепе како којом то већ годи а од старих прави младе, само свима да угоди. Је л'од страха посиједио, или што је многе вндио кроз апарат јасно, или многе пољубио.... Може бити ласно. ■ На ме није дошла криза ни изблиза, јер ја држим двије жене обе оне воле-мене. Зовем вам се Јозо • Тино и не волим јело фино. Жена iiehe да ме трпи у моје се после прти зато сам је опремио и младу сам добавио, јер је мени новац Бог за живота мог. Наша прва прнмадона ради оног неког звона намјерава да се уда ‘ ‘ огласе he ставит свуда. Ми смо сестре истог стаса и доброг смо гласа, рала би се ми удале, па што смста да смо мале? Име ми је четири слова а тежа сам од олова, доста сала испбд врата удала би се рад ината. Имам малу кућицу, у кућици женицу, у женици враг па сваком драг. Радо кокетира и неда ми мнра, ал шта ћетс кад сам старац и М....ЗЦ.

Ljubav u favorizmima

Ako čovjek vara ženu, nema ništa zla, ali ako žena vara muža, mogao bi оп da hrani tudju djecu. Gospodjice su kao sardine čuvane u kutiji u ulju. Ako otvoriš kutiju da provaš. moraš je odnijeti kući, jer je niko neće da kupi, osim ako je bedast. Žene više vole Ijubavnika, nego muža, јег je to ipak Ijubavnik, a пе muž.

KARAMPANA

Стр. 5