Kolo

12

Лево. — Претспциозпи Скарпија долази на поклоњење омиљеној и славној певачици. Она га љубазно прима, ма да су све њене мисли крај другога, који јој је у срцу и дражи од макоз другог човека на свету.

Ускоро ће 6ео1радска публика имати прилике да ииди једну ретку филмску премијеру. Иозпата онера Ђакома Пучинија, „Тоска". даје се оних дана обновљена на београдској оперској сцени. Као чудна случајност пада баш и приказиваље „Тоске" са славном Империјом Аргентином у иасловној улоаи у неким биоскопским дворалама Овај филм је снимљеи всћ пре орилично времсна; приказани су већ у Београду поједшш његови одломци. граду поједини одломци. Сада ће се, међутим, београдској публици пруксити могућност да види и чује оно што је у сво1в време било обећано.

Десно — Тоска долази последњи пут да поздрави свога драгана који зОог ње радо полази чак и у смџт. Империја Аргентина у улози Тоске.

Горе — Језиви тренцтак: Скарпија (Мишел Симои) кажњен је збои своје дрскости. Поре д његовог тела клечи избезумљена лепа певачица Тоска и гледа своје дело, које је извршила ■— јер није могла другачије да поступи

Лево — Романтични умстиик, Тоскин љубавник, Марио Кавародоси (Росано Браци) оптулсен је за убиство судије Скарпија. Стрељачки вод већ чека на њега; свештеник га исповеда, а њему се из груди отима класична љубавна мелодија... „Тек сад је Тоска мени живот мио..."