Kolo

3

Још 11 новемвру прошле године немччка влховпа команда је саопштила да је пред Солумом јвдиа немачка подморница потопила неки велики британски бојни брод. Доцније је утврђено да се радило о енглеском бојном броду „Вархам" од 31.100 тона. Брод је био, поред осталог, моружап са осам топова од 38,1 см, и имао посаду од 1120 људи. Погођен је био са три торпеда.

И „Црни континент", Африка у знаку је рата. Слика приказује укрцавање португажких колонијалних трупа, које полазе да појачају гарнизоне V цортугалској колонији Анголи, у шпидној Африци.

Еорвешко) је враћена државпа самосталност. Претседник нове владе Видкун Квислинг у пратњи комесара Рајха Тербовена обилази почасну чету за време свечаности у историском утврђењж Осла Акарсхусу. (Ро1о: Ве1егас1ег В11(1аееп4и*Ј

У Варцелоии је свечано прослављена трећа годишњица ослобођења вароши од бољшевичке владавине. Гепе рал Франко присуствовао је том приликом великој мради трупа.

Пре две недеље у целој Шпанији свечано је прослављсн дан Св. Антонија, заштитника животиња. Па слици се види коњица личне гарде државног поглавара Шпаније генерала Франка која је такође учествовала у прослави.

У миланској „Скали" одржана је мала, интимна свечаност у спомен славног немачког музичара Волфганга Амадеуса Моцарта. Том приликом и самој згради „Скале" Откривена је биста славног комнозитора.