Kolo

1) Авион.ХЕ 111 стартује. Жепп-фоторепортср ухвати.ча је „позицију" да спими ивиоп у покрету. 2) Довџтљивост је прва осоГтиа способног фотот>епортера. ЖеНа-фотофепортср попела се чак на ватрогасие лсствс, да Ои одоаго снимила авион који стартујс. 3) У лету. вожњи, у трку, мора всшт да уме. да снима. Нарпи. у чему да зиомушким колсгаМа.

ж^Лат ј'0 отворио жеиама нова поља рада, која су им /_Ј раније била непристуиачна. у Номачкој данас има / . жена-инжење<ра, лекара, специјалиста и стручњака на водећим местима па, и новинара. Интелигентној активиој жени, ваво се оно каже, отворена су сва врата ... Наша серија слика прикааује рад .једпе младе Фотореиортерке Барбаре Л. која нимало не заостаје за својим мушкнм колегама. ЈКустра и довитљива она са својом малом камером снима и са ватрогасних лествица, н« боји се да легне под авион воји стартује кад треба да снима шз „жабље перспективе", она снпма из аутомобила који јури пуном брзииом, оиа се не боји да седне у бомбардер и, снабдевена колшом капом и падобраном као прави. авијатичар, спима у пуном лету своје другове нз ескадрпле. Једном речи, вршн савесно свој тешки позив као и љене мушке колеге. Ова млада девојка-Фоторепортерка специјализирала се у авионском снимању. Њен случај није усамљен. ЈКене данас помажу у болницама, раде у индустрији, воде 1ц>едузећа, једном речи Достојно замењују мушкарце у свим гранама људске деЛатности. Овакако, један знак стваршог напретка и ирогреса.

4) Млада авијатнчарка -фоторепортер -ка ИарОира Л. са својом малом камером Ча рукаву, по пропиоу. носи трику са о .Јнаком својс професијс