Kolo

3

2) Хиљади и триста гипанских добровољаца, чланова „Плаве дивизије", који си целу зиму издржали на Источнпм јррпнту, вратили су се у Мадрид на одмор. Па стакици сц их дочепали чл-чнпви њихоаих породица и том приликом је дошло до дирљиаих сцсна.

1) Калифа шпппског Марока Мулеј Хасан посетио је Мадрид. Крај њега с леве стране је Ссрано Сцњср, шпански министар спољних послова.

(Ро1о: Уозз1ег) 3) Бивши претседник репуОлике Финске Свинхуфид је од• личан стрелац. И порсд својих година он је џзео учегића V стрељачким утакмицама у Виборгу, где је однео побсдџ у класи „олдбоја". 4) Миђарски прстседиик владе и министар спољних послова фон Калај посетип је Главни стан Иође 1'ајха. Ту га је дочекао миннстар спољиих послова Рајха фон Рибентроп. 5) Нову врсти бицикла за двоје т. зв. „тандем" констриисао је један проналазач из Готснбурга. Пови бицикл има један волан и два седишта која се налазе јсдно поред другог. Проналазач всрује да ће његов проналазак после рата освојити свет. 6) Замсник Војног заповедника за Југоисток геперал пио• ннра Кунце посетио је приликом свог инспекционог путоаиња по Србији разие јединице трупа.