Kolo

Претседник Српске владе генерал г- Милан Нед.ић и министар г. Драг. Јовановић присуствовалЈи су прошле нсдеље свечаном отварању обновљеног Дечјег радничког склонипгга у Кнез Милетиној улици. Наша слика приказује претседника владе г. Недића и мганистра г. Јовановића с једном малом питомицом Склоништа. (Онимци: А. Оимић)

Гскре — У Београд је стигла још једна велика група српских ратних заробљенижа из Немачке, војника и подофицира који су упућеии у отаџбину на лечен>е и опоравак. На станици је вашим заробљеницима приредило грађанство дирљив и срдадак дочек. Деоно — У дворани Коларчевог универзитета прослављена је »а врло свечан начин стогодишњица рођења веииког српског научвика Стојана Новаковића. На овој прослави, којој је међу осталим угледним личностима нашег јавног и културног живота Присуствовао и претседник Српске владе армиски генерал Г. Милан Недић са члановима владе, говорио је о делу и личНости Стојана Новаковића министар просвете г. Велибор Јонић.

Лево — Прошле недеље приредила је Београдска радиостаница велики симфониски концерт у Народном позоришту, на коме је дириговао генерални музички директор из Берлина г. Франц Јунг. Велики радио-оркестар извео је неколико класичних и модервих тачака с великим успехом.