Kolo

)

3) Пејсаж крај у коме живе, у свом резервату, Иидијанци племсни Семиноле па полуостг>ву Флориди V А мерици. Палме су једино карахтеристично ДРво овог 1мвног и мочварног полуострва.

4) Једпа семинолска лепотица са свим својим украсом. Семиноле-Индијанцџ су иначе висока раста, лепо грађени, тамних, жало косих очију, које одају монголско порекло.

Б) Флорида је летовалиште америчких богаташа. МIами, Палм-Бич, Песанкола су најмонденскија морска купатила на свету. Овај И ндијапац пле мена Семиноле свакако није сопственик ове дивне лимузине, него се само, из сујете, сликао са њоме.

6) Све „Ђвине ке" на свету воле накчт и украсе.Симо је у питању избор и укус. Индијанке племена Семиноле воле бисеР : И то у што већвј количини и што живљих боја. Ни ова ицдијанска лепотица неће на за■ остане иза својих цругарица.

8) Куће СеминолеИпдијанаца су сојенице најпримитивнијсг типа, грађене обично, због подводног терена, на кољу. У исто време, као што се види на слици, обична дечја играчка је стара гума са ацтомобилског точка. 7) Крај V коме ве Семииоле-И јапци толико је мочваран. да је јсдино саобраћајно средство — чамац. Семиноле се служе још увек старинскнм типом IIн,ги■јанског чамца који личи на сандолину, а зове се „кану".

1) Семиноле-Индијанци, иако у свом јРезсрвату на полуострву Флориди живе V примитивним колибицама, користе се тековинама цивилизације и купују воће и поврће у конзервама, као што се вг1ди на нашој слици. 2) Куће СеминолеИндијанаца су најпримитивније кровињаре похривене лигићем налме и шеваром. Зидова уопште немају. Ручак је обилат, али се сервира — на аемљи.