Kolo

Дсово — Па дан муслиманског празника „Идул-Адха" 18 децембра о. г. отворен је на свечан начин у Берлину Исламски централни институт. Приликом отварања вве значајне институције Муслимана целога света који се боре против британског угњетавања одржао је велики говор јерусалимски велики муфтија, првоборац за муслинска права у Палестини, који је због британског терора био принуђен да напусти своју отаџбину. (Го1оз: Ве1§га<3ег ВЦс1абеп1иг)

Ј1ево — Каменорезац Лудвиг Бре.м из Лапгеиа код Дармштата у Немачко] подигао је псу, који му је као тегиком. рањенику на фронту у Француској спасао живот, камени споменик. Ово је први споменш те врсте у Немачкој. Лево — Снага Јапана почива на модерном оружју и старој традицији. У главној улици Токија Тинзи могу се често видети жене и сестре војника које везу шалове и грудњаке за своје миле и драге на фронту. Стари је обичај да случајне пролазнице застану и направв неколико „штихова" у ручном раду да би на тај начин изразиле своје поштовање према ратницџма на фрон• ту.

Десио — Бивши министар претседник Ирака Рашид ел Гајлаии, огорчени противник британског утицаја на Блиском Истоку, морао је као и јерусалимски велики муфтија да напусти своју отаџбину због енглеског терора. И његов циљ је, као и краља Ибн Сауда са којим га везују присно пријатељство, стварање велике независне арапске државе, слободне од британског утицаја.

Ова ведра и весела балетска трупа која је м многим позорницама пожњела велике успехв стварно заслужује своје име „Насмејана седморица*\