Kolo

6) Француоки ратни заробљепшш наиуштају заробљенички логор увек. Они се радосни кућама, јер се извест; ских радника нријавио добровољно на рад у Немачкој.

5) „Скоро ћемо кући на осуство", кажу ова два фраицуска радника. „Овде нам је добро и задовољни смо, а сваке годипе добијемо ио иеколико пута осуство да се видимо са нашима на дому".

1) Страии радници у Немачкој уживају пуну социјалну заштиту, коју уживају и немачки радници. Не треба наглашавати да је та заштита на висрком степену, јер је Немачка земља радника. Слика приказује кантину нредузећа у коме раде француски радници. 2) Француски стручни радници много се цене у немачким предузећима. Као радпици су одлични и у многим предузећима као специјалисти незамењиви. 3) Француски уметници из домовине дошли су да својим земљацима пруже забаве и разоноде. Зато је у суботу увече тако весело у кантини предузећа, јер се тога дана дају претставе. *• 4) Жанета је сва срећна. Има и зашто да буде; међу својим колегама, француским радницима, који раде у истом нредузећу, нашла је вереника и сад њих двоје заједно зарађују толико да ће моћи кад се врате да оснују свој дом и породицу.

(Фото: Б. Ф. А.>