Kolo

II

дана прикривали су Американци страховите губитке које им је задала нока авијацида кад је 8 де>ра 1941 изненадила скоро пацифичку флоту у луци л Харбура и жеетоко је засуЗомбама. По том делиминпрнзнању америчког министва морнарице уништено је . пет америнких бојних бродок су тр« тешко оштећеКако је изгледао тај поразни иски напад види се најбоље нимака, које је тек сада обпа америчка штампа а ко^е и

4) Једап.пд тешко погођсних амсричких Ородопа типа „Вест Вирџиинја" потонуо је. Оклопљени торњеви још му само вире из воде.

5) Разарачи „Даинес" и „Касин" уништсни су V самом доку. Бојни брод ..Пенсплванија" тсшко је оштсћеп иа истом месту. пре но што је могао и да се покрсне са свог места.

6) Од рптне морнарнце укотвљсие у Пирл Харбуру остала је, после јапапског напада, само гомила нолуизгорелог челика који стрчи из воде. Та судбина задесила је и разарач „Шоу" чије се рушсвине видс на слици:

7) Поред великог броја великих бродова погођено је и уништено у луци Пирл Харбура и много мањих и џомоћиих бродова. Слнка приказује америчку крстарнцу ..Рслеј" погођену и тсшко огитећсиу торпедими и бомбама са јапанских авиона.

8) ООлаци црнрг днмп Дизали су се после 'јананског напида у птстаништу Пирл Харбџра Па прсдњем плану виде се олупине крстарице „Оглаж" која се услсд дсјства јапанских бомби изврнула, а лсво тешко оштсћена крстарица „Хелена" која јбш гори. (Фото: б. ф а )