Kolo

2) То је најновија шала! Тако мора и да буде! Само увек добре воље, јер то даје снаге у раду.

3) Мирослав Нешић, абитуријепт и будући музичар. Његов поглед )е отвореп и искрен кад прича: „Ее кајем се што сам се пријавио добловољно за рад. Ово је вигие спорт него рад..Са осмехом на лицу он носи свој терет. 4) Лако је њему да се смеје! Њему као бившем ковачком раднику то и не пада тешко. Александар Сторсовић мисли увек практично и објашњава нам: „Храна и стан су добри. После рада може човек да се освежи под. тушем с хландом и топлом водом, а за час си сув од топлог ваздуха ..."

6) Индувтријалац Во}ин IIетковић радг1 на монтажи шина. У своје три циглане он пече годишње 8 милиона цигала. Сем тога има и воденицу. И он као џ његов брат Никола јавџли су ,се добровољно на рад у Бор: Петковић нам каже: „Најлепше је овде другарство које нас везује. Има овде занатлија, студепата, се.љака па чак и музичара. Свџ ми радимо један поред другога ,као да пикад није било другачије. Зато нам је рад право задовољство ...

е) Професору Адамовићи, који у зајечарској гим/назији нредаје цртањ!., већ је .49 годииа Он каже: „У почетку ми рад на који нисам кавикао није био баш лак. Али сад сам већ навикао и рад ми прија Уосталом. {)ви смо бјрзо 'свикли и сад радимо као и прави раднџци. Шта има у. томе што радџмо? Ништа. Док се једни с оружјем у руци боре за Нову Европу, ми радимо.: "

1) Трупа зајечарских добровољаца ради на грађењу пруге. Они су се као што је дневна штампа "већ објавила добровољно пријавили на рад, нанустили своје породице, радње, радионице, канцеларије и школе да би показали Европи, да и у Србији постоји воља и жеља *а конструктивним радом.