Kolo

2

Светокн рекордер Ернс Хено поетавио је 28 новембра 1837 године ацсолутн.и светски рекорд за мотоцикле са 279,5 км на сат. Овај рекоод поставио 1е на тркачком мотоциклу марке БМВ од 518 ццм. Сада је овај знаменити мотоцикл пренесен V Немачки музеј у Минхеиу. Слика приказује Хена и н.егов мотоцикл на дан ностављања овог светског рекорда у Франкфурту на Мајни.

Да ли ова слика прнказује ватромет? Не, он* нам приказује заиста уметничк# дело ирнроде, мрежу једне нарочите врс»е паука. (Снимци: Б. Ф. АЈ.

Десно — Бајрахт • ш^еимбол немачке'идеје, схваћања и уметности. Ои је, према твме. данас и симбол сн^гоорбе коју немачки народ води за очување и одржање својих највиших културних добара борбе која се води на фронту и у земљи. И ове годмме. као и нрошлих, немачки војмнци са свих фронтова и радници из свих крајева запослени у наоружању дошли су у Бајрајт, као гости Вође 1'ајха да би присуетвовалн И5?етставама Вагнерових бесмртних „Мајстора иевача". Вођа организације Рајха др Ј1ај срдачио је иозлравио. како се па слици види, рањене војнике.

Ј1в «в " ВеМ шиахсних жема гвсио&а Нилед Пдемо де Ривера стигла је у Немачку где^ ће с~е бавити извесио време. На аероу Темиелхофу дочекао је и иоа,ад*апа&»* оцгаиизаиије Немаца у ииостдааис»»у, гаулајтец Боле.

Млада немачка филмска глумина Ма1 >нна фон Дитмар, вода игра једиу од жстакнутнх улога у #шшу ,у боји „Минхаузеи", одмара се иосле снимања у једив«« морском купатнлу. Љунка глумица •*личиа је иливачииа.

У Олнмниском стадиону у Амстердаму холандски лакоатлетичар Озендари, у одличној форми. постигао је најбољи овогодишњи резултат на стази од сто метара. Озендари је стазу претрчао за сЈајно време 10,4. Исто 1е тако постигао одлично ввеме и на стазн од 2И метлра са 21,в.