Kolo

3

г> — Бпвши претселник финскв државе, Свинхуфвуд, упркос дубоке старости бави се споџтовима. Одличан је стрелац, сигурие рџке. Слика га приказује п<риликом такмичења у Вијпурију где је у гађању са војничким револвером, џ кашорији старих, освојио прву награду,

2 — Британске власти џхапсиле су прошле године, у августџ, вођу Индиса Махатму Гандија. Отада демонстрације и ие.иири нису престали у Индији. Никакиа насиља Британаца не могу да спрече Индусе да се скуплЛју и да чују речи иационалних бораца о скоро.ч ослобођењу. А за то време, у суседпој Бурми, с44 више јачају одреди ослободчлачке војске Чандра Бозеа. 3 — На све стране, по пространој и богатој житници Украјине становииштво је приступило жетви. А за то време, друмовима, крај самих неуморних сељака, непрекидно вр олазе транспорти у правцу фронта.

4 — ОрганИзација 'Гот постиои.га је жичану железницу изиад Керчког мореуза. Рајхсминистир Шпср обишао је грађење и при■ сустчовао пуштањц у саобраћај жи. чане железнице.

6 — У Мадриду је -моо папоно п оаогп хпнпиопНон гг)оп.шф иожако ошшзн ковине жепске Фаланге. Иа слици се види необичпо живописна игра са Канар• ских остреа, тзв. „канарска игра", (Ошшгш: Б. Ф. А.ј

I — Рајхсмаршал Геринг приликом посете Хамбурга, изложсног терористичким нападима из ваздуха, обишао је и чете протЏвавионских батерија.