Kolo

ЈЖ ошња у околини Грделиде нид је много раокошна. Скоомна је и једноставна, али и веома укусна. Лепе девојке и аоене носе 1е с г пуно постоја?нства.

* Јјартвима увек треба посветити много пажње. Нарочито сада у даникса када нема кише. И ваља жх често полевати. ваља неговати, чистити стазе. отстра«

бвезпрши Националне службе у Крагујевцу веома су ревноени. ^ Опадају свакако у најдисциплинованије и најсвесније наше обвезнике. Ови примерни младићи с пуно самопрегоревања. уносећи сву Јвубав према отаџбини и раду. врше своју дужност. Олика приказује тренутак јутарњег поздрава застави у кругу њихове касарне.

"У многим нашим местима у унуграшњости поткивање волова још увек се врши на, стасински и уосталом втома опробани начин. То је врло умешно удешена направа у коју је „утиснут" во за време поткивања тако да јв за време поткивања непомичан. Волови су већ навикнути на то и стрпљиво подносе „операцију".

нити сувишно, сећи гране итд. Полевање је можда од свега најважније. поготово у ово доба бескшпних дана. * (Снимци: А. Оимић 7, М. Роглић 1, инж. Рат. Отефановић 1, приватна својина 2).

у прошлу недел>у почео је у Веограду шаховски турнир за првенство Орбије. У њему учествује неколико најпознатијих наших мај« стора: др. Трифуновић. Озрен Недељковић, В. Поповић. 0. Аћимовић. В. Павловић, Савић итд. Пошто су у недељу пре подне извлачени парови турнир је пбчео по подне и већ у првом колу било јв неколико занимљивих сусрета. Тако се 0. Недељковић после 15 година Поново сусрео са старим шахистом 0. Аћимовићем, тако су се сусрела два брата Н. и Д. Јуришић. Разуме се, после првих сусрета рано је још говорити о коначном пласмаеу, али је једно несумњиво да јв турнир, у коме учествује шеенаеет познатих наших шахиета изазвао велико интересовање. *

|Т арадајз је ове године врло до* бро уепео. Било га је и доста лелог. Али међу парадајзима сва« како је овај пгго га приказује слика прави џин. Убран у башти Јелене Томе Војновића у Раковици овај парадајз има 720 грама. Поред њега, ради поређења. један нормални парадајз.

ГЈ ваки човек има неку своју „страст", неко лично задовољство. Овај ^ кавеџија, на пример, страстан је мувичар. Прави мајстор на фрули. И кад нема посла, а сада кавеџије немају толико посла као раније, он овира на фрули. Ево га како у дуету свира са једним гостом. такоће

11 риредбе на Коларчевбм университету редовно су добро посећиване. Публика воли ове приредбе и са великим задовољством и разумевањем прати суделовање уметника и уметничтшх група. Занимљиво јв посматрати саму публику. Слика веома сугестивно показује ово интересовање престоничке публике.

ТУЈеђу нашим земж љорадницима има доста самоука у разним струкама. Дешава се да у селу нема, рецимо. коваЧа а захтева хитне поправке. Дешава се да земљорадник мора да буде и млинар и ковач и да мора да се разуме у многе друге поправке. Добар домаћин мора да је разноврсан мајстор. Овај је мачвански земљорадник одличан и као ковач.

ЖТ ословни свет обавља многе својв приватнв послове између два посла, на самој улипи. Та? је и са о»ж& гооподином који није стигао да оде у Колектуру да замени лоз. Замена старог и новог лоза изввшена је на улици. између — два посла. И сви су задовољни. И свако ће даље својим редовним послом.

Београду биле су приређене у току недеље многе ванимљиве утакмице за Опортски фонд. Била је то нека врста смотре свих наших спортиста, разних дисниплина. Продефиловали су бициклисти. боксачи, лакоатлетичари. футбаЛери. итд. Публшса се у лепом броју одазвала и при суствовала овим утакмицама чији је сав приход био намењен 0портс1сом фонду. Нарочито су ванимл>иве билв бицшслистичке утакмицв које су биле приређене на игралишту БАОК-а.