Kolo

О Ш^алрн јмд/сил#4, ле^рЦ/2,

7 — Шта џокарује оно? Траг прохујалих доживљаја? — Јесам ли исга као раније? Једно плашљиво питање и удубља■ вање у свој соа• ствени лик... Жена је радо сама са оТада може да испитује саму себе, своје цр• те, израре своје ко• кетерије... (Криста Дилтеј)

2 — Огледало ће истину! Богати набори балске хаљине оно ће пр■ да доведе у ред. Јер набори хаљане имају свој стил, свој рначај. Сети■ мо се само како је један од натпих песпика са надахнућем певао о наборима на јелечету између плека... И Хели Фипклцелер саветује се са сво■ јим огледалом.

терано искрено и одрази на својој глаткој поврнгини истине које би се тако радо скриле. Оно прво спази седу косу или бору у крају ока, али исто тако му се повери и прва тајна. — Изгледам ли сада друкчије? Колико је жена поставило такво питање огледалу, после крупнога догађаја у животу ... У младости оно је омиљен друг, у познијим годинама га се жене све више клоне. Рекло би се да је оно предодређено да одразује младост и лепоту, а да на његову светлу плочу само омашком пада непријатна слика.

— Уметнице п артисткиње приморане су да живе многе животе... Л сваки живот одно■ по део младои свежине. 3«то се са страхом прила$и отледалу после сваке претставе, после свако■ га програма. (Хилда фон Штолц)

гледало, огледало у руци ... Огледало, огледало , .. Колико питања, свакодиевно! — Како изгледам? Да ли сам још евежа? Види ли се на мом лицу траг еуза? Траг прохујалих радости и доживљаја . .. Како ми одговара ова бо-

ја? Ова хаљина? Имам ли данас леп дан? Питања . .. Вечита женска питања! А огледало је најискренији саветодавац и прави пријатељ лепоте. Оно није пристрасно као мајка или сестра, као човек који воли. Оно је некипут и пре-

4 — Нов руж ?а уста, то је уједно и нов проблем. Одлучује, наравно. — огледало*. Његоб суд је најтачнији, оно каже са« свим супротно о! тврђења најбољР пријатељице. Код њега нема зависти То мисли и Лаура Солари. снртмц-и: у нжверзумФшгм ).