Kolo

3

Београду Је месец дана биФМ ла отворена изложба „Црна Гора нод петокраком звездо!ч". За то време изложба је ностигла велики уснех. Број београђана који су прошли кроз њене иросторије, у Краља Милутина улици бр, 12, износи неколико десетииа ^иљада. Изложба је сасгавл.ена од материјала нронађеног у Црној Гори, материјала који је сакуиио и средио Св- РајковиК. Документи који приказују страхоте комунистичке владавине у овом делу српске земл.е састоје се од иреко 1300 фотографија и 1500 страна ситно куцаних на нисаћој машини. Од свега издвојеи је онај део који најкарактеристичније приказује комунизам за време н.сгове крваве ере у Цуној Г ори. БсограКани су доказали да их увск инчсресуЈе комуиистичка оиасност, која је данас ства|»ност, чињсница на коју треба сваки Србин да обрати »1ајве!|у пажњу, ако не желн да нестане српског имена са овога света. И поред нсрсдовних нрилика и оиасности од Дсепо — Један од во!>а народног иокрета у Цраој Гори, капетан Јаков Јо• вони/ј са груиом својнх храбрих са• бораца.

Десно Војиик ие гињСког иациоиалног одреда — иретходница пред поааг зак на Никшикску жупу. Доле — Група заробљених иартишна. Снимци: СрпоЈса државна пронагалдл)

Лево — Један *алишаа, члан опл.ач кане црногореке ао родице, прича о ие делима комулиста.

ИНТЕРЕСАНТНА ИЗЛОЖБА

наиада из ваздуха, изложбу је у Београду посећивало дневно иросечно 800 до 900 људи. Овај број не заостаје иза бројева посетилаца, најусиелијих изложби које су у Београду биле до данас приређиване. После овог великог усиеха у престонини, изложба <<Црна Гора нод петокраком звездом 4 креКе иа турнеју но Србији. Организатори су успели да от-

Десно — Раде По• повић свеште.иик, један од многоброј них жртава комунистичке рбести.

клоне све тешкоКе. Они нису жалили труда ни материјалних срсдетава, имајуКи пред очима само један цил»: да што више Срба уиозна, кроз ову изложбу, страхоте црвених бандита „маршала" Тита. Изложба „Црна Гора под петокраком звездом" одлази најнре у Баиат. Ових дана она је веК отворена у Белој Црквн.

Горе — Светорар Кнежевић, стар 15 година, трудио се да учествује у сва• кој борби з« одбрану вере и српства. Борио се на Острогу, Бршу, Уздини* кима н Урдимну, где је и рањен од ручне бомбе.