Magacinska služba u ratno doba

10

При товарељу коморџије преручују храну из магапинских џакова у своје, п товаре тако: ди товари на коњима буду равномерно подељени, на колима џак џакови једно поред другор, код свију пак добро покривени да немогу прокиснути. Само у нужди узимљу готове магацинске џакове, но их морају најбрже вра=' ћати.

Вино или ракија товари ће се у малим бурадима од 20— 95 ока; бурад се морају магацину враћати; за ту цељ коморџије морају имати тикве или чутуре које ватају 2—5 ока;

Све што се по требовању једном изда, одвоји ће се на страну и предати примаоцу (Он ће затим преручити у своје џакове, бурад и. т. Џ. и тада ће товарити; на овај ће ве на= чин избећи свака мугућа збрка или заборавност. Ако би се комора (возови) дуже код ма= гацина задржала, тада ће им се и храна издавати како за људе тако и за стоку и то по требовању њихових команданата.

Исто ће се тако издавати храна из магацина и за особље магацинско као и за раденике, кад се они дуже од једног дана безпрекидно задрже на раду код магацинина. Иначе за јадан дан понеће храну од својих кућа.

Свима лицима без разлике пзлаваће се —

ако им сљедује по горњем — само по |! оброк обичне хране, а стоци по ! оброк Фуражи.