Male novine

5)

»» V 7) П 1) 7) Ј) 41 »Ј п »)

Враш. леб. сејано 4541 Кукуруза. . . Кукуруз. брашно 349 Јечам . . . Коре брезове . Шишарке Меда 39 0 Креча . . . , 11650 Сена — Сламе .... — Лоја тонљеног 100 Кајмака 2035 Јабука .... 315 Крушака Сланине .... — Сира . - . . . 5147 Свиња .... 497 Ј1ука дрна . . . — Лука бела . 222 Арпаџика . . . 534 Кромпира Лојм нетопљеног. — Масти ....

РАЗЕА ЛИПЛ лит. 8300 Вина црна, . — „ бела — Комовице. 2900 Ракије меке. „ љуте. . „ Шпиритуса . ПЕНЕ СТОКЕ 1 нар Вол <н ?а тешки к. 1 П т> - V 1 7) Л V п 1 пар Краиа тешки

8.30 8,-

3.20 4.50

127.50 19 12.50 80.7.50 17.50 9.50

26 50 28

))

((

НА ВАРДАР-КАПИЈИ

п Свиње мрша. до ЦЕПЕ КОЖАМА 1 пар козка овчи .... 1 , , Јагњећи нови . 1 „ „ ЈареКи . . . ОГДАСИ М КЊИЖАРИ И АНТИКВАРУ ниди Милана Ј. Ђорђевића у Београду може се добити честитке, џепни календара, са сликом Вранка Радичевића, дуварни такођер Мали Календар згодао за дућане и канцеларије, бележника са календаром у нзатненом повезу. С поштовањем Милан Ј. ЂорђевиК књижар и антиквар.

НИКОЛЕ СЕКУЛИЋА

Препоручује се поштованим трговцима и путницима из целе Србије, са евојом ерпском кујном, чиетим и уређеним еобама, нмјбољом уе^угом и еолидном ценом.

„Народна Гоетионица" је на згодном меету, близу железничке етанице, близу пристаништа лађа на мору и у најживљој пијачној улици. 5—10

ОПОМЕНА. Озбил,но опомињем да не лаже, да сам ја ма кога на мојим колима ири избору во:/ио, или какво писмо г. М. Гарашанииа показивао. ЋелешевиК.

♦Х«Х»Х«Х»ХФХ »X х.хх^х*

сдмо код ШШ НЛЈДАНОБНЋА

у ку^и Др. Клинковског на зеленом венцу

►мродаваћу и то:

XI Ј 1 • 1 XI 8' $1 XI X 1 21

X ♦ X ♦ X —.60 ♦

1.10 ^ 1.10Х 1 20^ 1.20 5

|||ћ| А А 4 А

Љ. Љ. Љ. Љ. Л.Љ.Љ.Љ.Љ.Љ.Љ.Љ.Љ.ЉЉЉ

кијјо Свињског меса по „ Масти Фришке „ „ Суве сланине „ Суве шунке п „ Коб. свињ. „ паст. суве са и б. сл. 1. —X Сала ®р. добра зрела 1.10 ♦ Чварака Фришке ,70ф Шваргле врло добре —.90^ Сануна доб. за веш —. 60 ♦ ? и то на крчму а на више саЈ | у јевтинијом ценом. Молим пошто-јј ^ ^ Ф ваиу публику за многобројну по- ^ |Xсету. ( С . д .) ' 3-8^ X ^ тКФХФХ^Х^Х^ХФХФХФХХ*

НЛША ПШКОЖИСИЈПНСКД У СРБИЈИ Н. НИЧОТА синови. Која постоји од толико година, а и суда грана од те исте радње овде у Солуну постојећа, препоручује се тр говачком свету, и моли за посету. Поручбине извршавају се тачно, брзо и солидно, а да ће то у ствари бити већ двадесето-годишња наша радња у Србији посведочила је.

у Солуну 30. Новембра 1888.

С поштовањем Н. Ничоте С иноби.

6,10

V V ^ V ▼ ▼ ▼ ▼ ▼ ^ ^ ^ ^ чг ▼*■»'▼▼▼ 4» '

Фришка раецветана цвећа Може се добити у трговини КАРЛА ПЕРОЛА иВЛАДИСЛАВА СТЕФАНОВИЂА, где се нримају V руџбине за пукете, венде и 1 Р} лија 1 д», 25 п. дин.

ц. дин. — 1 камеар. — 1 ђурђевак — 1 китица љубичиде 40 п. динарски (у. ч. с.) 8—12 7ТРГ1Т ЗА СВАК0Г подесан •/ХЖ-ЈАА собни намештај и један пар салонског одела продајем са повољним уеловима обратити се ваља код уредништво овог листа нод знаком Т. Т. 3—5

ку због магле нису могли да виде шта бива тамо. Брабантино беше нотонуо, али одмах за тим изађе поново на површину, и иокушаваше, у самртној борби, да се дохвати руком за даске, цеби ли се тако одржао, док му не дође помоћ. Дапонт се саже, и као што изгледаше, хтео је да му пружи руку и извуче га из воде. Али због огртача и осталог одела који отежаше у води, Врабантино није могао да руком дохвати даске 1 Он понова иотону. Гондола ириђе ближе. Дапонт повиче гондолијерима да се пожуре, пошто се догодила несрећа, и они веслаше свом снагом само да дођу што брже тамо. Још једном појави се брабантино на површини воде —- његове руке пружаху се као да би хтеле да траже какав чврст предмет, али све то узалуд. Он није могао више да се одржи на новршини воде. „Овамо! Овамо!" викаше Дапонт гондолијерима, „Сенатор Брабантино дави се! Он је пао са скеле у воду!"

Али је вода већ прогугала моћног Сенатора и одвукла у дубину. Свршило се је са Брабаитинијем —. Гондола је пристала уз скелу. Гондолијери су опазили место где се мало час беху помолиле руке Брабантинијеве, на одмах довеслају до тог места. „Тамо! Тамо!" викаше Дапонт и приђе ближе ономе месту где је нестало Брабантинија. У гондоли настаде велика живост. Гондолијери оставише весла сама да би им руке биле слободае. Један од њих узе чакљу пеби ли њоме дохватио одело Брабантинијево и извукао га наиоље. Сад је наступио тренутак пун оче кивања Гондолијер је чакљом тражио по води и на један мах повиче, што је значило да је закачио нешто. Снажно повуче чакљу из воде. Нешто тешко беше што је иовукао из воде.

Црвени огргач беше се закачио за чакљу. Сад притрче и осгали гонд олијери да ухвате огртач. Гондола се јако наже на једну страну и умало се не нреврну. Мало по мало па се покаже мртво тело Брабанти'""'ево. Гондолијери са тешком муком су тело из воде и положе га у гондо.: ло беше врло тешко. Са одела цур^ вода — Очи у брабантијана беху уотворене и нодбуле Брабантиво ше мртав ! И последњи уздах беше ишчезао у води.

(наставиће се)

Власник М едецијан и К имнановиђ штамнарија М едецијан и К емпановић, О билиђев венац бр. 1 О дговорни уредник Ђ. К имцановић,.