Male novine

ДВАПУТ ДНЕВНО

НА ЛИСТ

ОД 1-ог ЈАНУАРА 1889 ГОДИНЕ

Као што су иоштовани читаоци и нретилатници увидели, да је наш лист у свему одговарао ономе, штоје он био ставио себи за задатак, а што је за сваког чита* оца било потребно, видеће исто тако и даље, да ће се трудити, не само, да га одржимо на ступњу, без икаквих распаљивих политичких страсти, већ ћемо гледати, 8а што јамчимо, да буде нросто књига, из које ће ооштовани читаоци читати све оно, што се десило и догађа на свима иољима друштвеног живота, што ће безусловио свакоме доносити користи, а, за коју у ошите сваки осећа преку потребу.

Да биемо што пре доноеили иошт. читаоцима овако преко потребне етвари из свију грана јавнога живота, решили смо се и све смо учинили, да лист од новв године излази два пут дневно, са ценом од 12 динара годишње. Као пгго се види, лиет ће бити најјевтинији и најве&и, јер два пут дневно из* лази ситним слогом штампан.

Сем тога лист ће од сад доносити све боље, научније и занимљивије ствари у подлиеку, ј'ер ће после „Краљице Но&и" почетк излазити још чувенији интересантнији и тајанственији роман одједног врло чувеног иисца, Надамо се, да ће нам и од сад иоклонити иоштовани читаоци, иоверење, и по* хитати с претплатом, јер је тако јевтина, како до сад нигда није била. Нретплату ваља слати администрацији „Малих Новина", Васина улица број 6. а најбоље је^иретгглатити се код месних пошта.

УРЕДНИШТВО МАЛИХ НОВИПА

!ик Медбдијан ш Кимплвоввћ п!тнммариЈгГ 1 Медкдијао и Кимвановиђ Обилићев вбнац вр- 1 Одп ушник Ђ, КимцАВОВић