Male novine

Изашла је ДРУГА КЊИГА БЕОГРАД Ш ШШ (ПРЕСТОНИЧКЕ ТАЈНЕ) Прича у пет књига и десет глава са следећим (адржајем : I. На балу у пивари. II. Г-ђа Скмка. III. Жута кућица на Енглезовцу. IV. Г. министар V. Л{ена полпц. чиновника. VI. Гардијски поручпк. VII. Фијакер бр. 119. VIII. Тајне клуба беогр. госаођа, IX. Две шипарпц^. X Неочекивани интервју.

о Iо о X т сз

јјјшм^.

Свеска кошта 40 пара дпн.

Пикан! на ириаоветка

Књижара — издавач 0. М. СтеФановиЂ. код „Св Саве" — Београд 455 9 -10

о а о о1" св о РЈ т

<Т> ОЈ О 03 Ј= »9

Ова приповетка илуструје, занимљиви, закулвсни живот ОнОг дела београдског друштва, кпје називимо „виши кругови Догађај, који се овде описује по својој занимљивоств заслужу1е пажњу, он је по св ме запле у и току тако вешто одигран, као да му је позорнпца била којп париски булвар а не наш Енглезовац До сада је био вешто нрикрпвач, али ево где добпсмо прилику. да га пред публику изнесемо у његовој природној боји, без додатка и улеишавања.

Књижевеи Оглас Изашла је пз штамне књпга: Прилози за историју спол> не политине новв сјшске државе ирикунио Др. Влад и Ђорђевић цена је 1. диоар. М"же се добити код издавача, у балканији и продаваца > овпна.

1Сао бранилац стецишне масе Матије ТуФегџчћа, кро јача, из Београда, тзивам све његове дужнике да код мене, у року од 20 дана, или дуг одуже или однлату регулишу. Иначећу их тужити.

526 2-

Ж. БогдановиЂ -2 адвокат.

МОЈА жена Катаркна, која самном живи већ има 25 годинн, са њом сам пмно 8. деце 6 мушки и два женска од који су сви. помрли, само дна жива Живко од 18 год. кочијаш, Светпслав о* 13 год ђ к Истинл, да сам ја моју ж^ну Катирпну више пута нашао у блудности по за љуб«»в, деце пропустио снм, и све сам гуке корао трпети због те моје жеие а за љубав деце. Но на последку сада иод старост, она ост{ ки св >ју кућу, како своје синове тако исто и мене свог нужа. У следству тог ја сваком јављам да је сваки сматра за блуднипу и најгору женску и нико нпшта да јој не повери на моје име, /ер већ 8 дана од како је отишла од меве не одговарам ништа за њу нити што плаћам. 14 Јунија 1890 год. у Београду. Димитрије С/ЈаваиовиИ 527. 2 — 4 ииљар на в. 1ијаци.

НАЈВЕЋЕ СТОВАРШиТЕ музиналних инструмената

и то : ћемане са и без кутија. виола.

чело, Флауте

кларинете од разна дрвећа израђених, нрмоник> ра^ннх од Једног и два реда окарина-штумовање разне вешчнне. Мале вергле и разне шваџџгрске .н/нике Хер' фони са развпм српским и стран. комадима. ЈКпце од црева, срме, челина и счиле у најбољој каквоћи п С1 е ' стале приборе за горе ваведене инструменте. Ћемане нарочит ■ удешено з^ ђаке са фин . гудалом, кол фово.ч и резервном жицо? од 10 двн. ва више. Норуџбпне пз ун)тр!<шњости пзвршују се тачно п солидно.

398

Понизни Адолф РешоФски пређе А. Путник

Изашла је II свеска арииомтка. Свет под морем

♦ ♦ ♦♦♦ ♦ ♦ А, 2. Јула ове год. у цркви Алексиначкој у 10 часова пре подне да ваћу Пог )дишњи парасгнс мојој нез борављеној жени ЈОВАНКИ Ово јнвљам свпма овд. пријстељима и сродницима на страни. 21 Јуна 1890 год Алекиинзц Светозар Жарковић адвокат. 524, 3—3

Немачка ЛуФах-робу производеЂа Фабрика Н. УУЈске!, На11е а. б. Нроналазач и оениаач техничке прнраде луФаха. Ме1;ународна изложба уБрасл/' ХигијенеЕа излож1>а у Оегвнду сребрна медаља златна мед^ља Међународна изложба у Барцелони бронзана медаља

♦ ♦ ♦♦ ♦ ♦

Наш добри и непрежаљени отац

јвЈ

коме ар телсграФски у иензији Одузео је себи живот јутрос у четири сата и сахрањен јеуз многобр јно саучешћесво јн\ вријатеља и познаника Ову тужну вест јављамо пријатељ«ма покојниковим и нашим познаницима. Погреб је био 23 јуна у 6 ч. по подне. Иеоград 23 Јуна 1890 г. ОЖАЛОШЋЕНИ : Димитрије Јовановић судија Михаило и Добривој телеграФиете са осталом родбичом. 523 3—3

Ђонови од луфаха дучли за умеЂање у 8'2 величина. Нај боље средство про1ии хладних, мокрих и знојавих ногу, могу се прати и по трајности целисхоДН'ЈИ нег ђонови од фллц '■ сламе и прочке корка.

Рунавице за Фротирање са обе и са јед стране, немач и инглески фс мат. Ленте за Фр тирање леђа /•уФаха 60 саг простора. Најд сгвеније и в.. иријатније ср . сгво за фро^ рап.е.

ЛуФах-трвенице за леђа. — ЛуФах-покровац за испод седл луфах-папуче за нупање. — ЛуФах-сунђери у свима величинамг Отправа и из филијлае у Боденбаху Може се добити у свима нодходчим радн.ама. Главни заступник на Мађарску и сво П >дунавл,е 8 Вис1аре$1. VII. (1о1) и!га 13.

431,

СгипжаШ & 10--10 '

о о о о о о

С Р Е Ћ А

се сваком може пружпти, ко одмах с иуно иоверен>а иошље своју адреСУ Заводу на огласе Хермана Редера у Б итерфелд! (иод бројем 8103), Гермивија. — Одговор се одмах шал.е. 494 3-3

X X X X X X X X

Још ки пуни 6 годипа а неумотнв сирт истрже ннм из родитељског наручја и пето нчше миљ> дете, јединог синчика ЖИВКА који посде дво-днепног бодовап.а испусти споју невину душицу у НараЈ ину 19. тек. где је '20. тек. м. п сарањен. Благодаримогоспођама и грађ&нима вироши Параћина, који испратише нашег милог Жикицу до вечне куће п тиме нам у неко:1ико тугу ублажише. Благодаримо другнвима п пријртевима који нам телеграФским путем изјавише своје саучешће у нашој превеливој несрећи. Анна и Д«.и. НиколиИ. мајор, сестра Драга. 521 3—3

Власник и главни уредник Пера Тодоровић. Одговорни уредник Свет. Јаношевић Штамиарија „код Просвете" Иоаоришни трг бр 2

л