Male novine

V

I

ОГЛАСИ „БАЛКАНИЈЕ"

I

Дајте евоме лпцг, грлу, мииткама, и рукама дражесну лепоту,сјај. и дивни мирис л»ил,ана и руже, упо\ребом Свадбеног Цвећа Навлаке. Тојеједиа млечнв и лековпта гечпост. Нема јој равне усвету за сгваран»е, повраЋпј, и олржан»е лепоте. Продаје се код свију Апотекара и Мирисара. Стовариште јо у Лондого' • 114- Л; 11 в Рои^ћаПфЈчт В олу. Можо со добити на мање код Ј. Дилбера апотекара у Београду, а на впше код Бошка Николића дрогеристо.

г ■ потиес Л; I

?®8Х8

потребан је стручан књигокођа, који поред српског влада и нсмачким језиком. Сваки који би се овога примити хтео, нека у својој писменој понуди, поред нужних докумената, изјави и за коју плату пристаје да елужи. Рок пријаве траје до 12. Августа о. г. закључно. Управа Вел. Градишке Штедионице. 579, 24, 26, 28.

Вслику гостионицу поч. Радована Лазића постојећу на овдашњој пијаци са 25 одељења и свима у оиште споредним удобностима као и са целим ка <Ј >анским јбднком и собним намештајем, коју сада г. Симо Бојић држи, издајемо од 1. Новембра ове год. под закуп. Ради иогодбе и нужних обавсиггења треба се обратити на поднисане стараоце. 15. .Јула 1890 год. 15ал.ево. Манојло Пањевик Марјан Н. Бирчанин трговци.. 672, 26, 1, 4, 7, 10, 13, 16, 19, 22, 25, 28,31.

АПОТЕКА К. Р. Иуше уЋуприји, потребује практиканта, првенство пмају који су били у пракси. —

ШТЕРНБЕРГА АРМИНА ТРГОВИНА ИНСТРУМЕНАТА СОПСТВЖНОГ ПРСИЗЕСДА У БУДАПЕШТИ К е г е р е 8 I - В1 г а 8® е - ЛЗ 36.

4

У ВЕЛИКОМ ИЗБОРУ добио сам фоноса за баште, ламтгијоне са срисним грбом, тако исто препоручујем ноштованој иубднци, моју радњу са разним сортираним еспаном. С поштовањем ФИЛИП АЛМОЗЛИНО Књ. Мих. улица бр. 15. 537 11—12 у РадојковиКа куКи.

СВАДБЕЕОГ ЦВЕ !>А ПАВ1АКА (У ЛЕПШАВА ЛИЦЕ). (ВК1БАВ ВОГдиЕТ ВЕООМ).

КО ЛШ ТА за возање деце са и без колевке

и

ВЕЛ0ЦШ1ЕД

за децу у највсћсм избору и врло солидне израдо добија се у трговини АДОЛФА РЕШОФСКОГ пређе А. Нутнпк „код Трубе" Поруџбине нз унутрашњостн пн9|>шујем тачно и солидио.

ЈШШАШШ. Шг

I

Највејје и најумедније књижарско издање у Срба. Препоручујемо ово днвот-дело, које је најзгодиије нри сваковрсним нриликама ПЕВАНИЈА ®«Г ДЕЈ10КУПНА КЉИЖЕВНА ДШ НчШЛ ПЕСНИКА "Ш ЗШЛЈ-ЈОВЛНЛ ЈОВАНОВНТсЛ у двојаком издању ио 80 табака највећег кварт Формата (620 страна) ЗНАТНО СПУШТЕНА ЦЕНА

еамо

6 дин. 10 дин.

N

Вел. Градишкој Штедионици Д С1)П-

нИп 1 Чмг

У лене нлатнено корице уве:ино: издлње 8д нлрод див01-и8дан>е I иди ко жели у невезаио може иматп у евеекама и го: ■ П8ДАЊЕ ЗА НАР0Д У 10 СВЕЗАКА . (1) 4 ДИН. ДИВ0Т-ИЗДАЊЕ У 10 СВЕЗАКА ' С1лШ 7 дин. А ко желп може поручити у еледећем екуноценом иовезу: у з.ттнн.н дивно израђеним корицама издање за народ 8 дин. у златним дивно израђенпм корицама дивот издање са златннм обрезом 12 дин. М Ово дивот издање је на најфинијој артији боје слонове кости. вв Да бн „ П еваипја" у срце нашега народа доиретн могла, и да бн је сваки честити и најсиромашнији Србин набавити могао и с њомс свој стол украсио — решисмо, да од сад „ П еванији", гом ремек-делу, цену знатно, тако реИи у аола саустимо, и да тим начнном сваки Србин, Српкиња и Српче свог до данас иајвећег песника З мај- Ј овлна Ј овлиовпћл н његове нсумрле умотворине унозна; а уједно сматрамо за дужност нашу када већ тодико грдан капитал у књиге ерпске — а нарочиго у „ П еванију" З мајеву уложисмо и жртвоваемо — да нашем Народу иружимо јефтину н корисну а н здраву душевну храну. Ове знатно спуштене цене ..Певаније" важе само за готов новац и без икаквог рабата. ФИДИЈАЛ КЊИЖАРЕ Бра-ке М. Попови^а 519,11—20 Киез Михајлова улица број 15

Власник и главни уредник Пера Тодоровић. Одговорни уредник Св. Јаношевић. „ Смиљево " — штампарија Пере Тодоровића